Nyíregyháza

2023.10.17. 16:25

Egy élet munkája a vásznakon

Nagy Béla festőművész műveiből nyílik tárlat október 20-án, pénteken 18 órakor a Nyíregyházi Városi Galériában. Az életmű-kiállítást Csobó Péter, a Nyíregyházi Egyetem docense nyitja meg, közreműködik a Zeta együttes.

Szon.hu

Nagy Béla 1950-ben végzett a Képzőművészeti Főiskolán, mesterei Kontuly Béla, Kmetty János, Bernáth Aurél és Bortnyik Sándor voltak. Még a főiskola alatt kétszer kapta meg a Nemes Marcell-díjat, majd az 1961-es II. Országos Képzőművészeti Kiállításon jutalomban részesült, 2009-ben a Veszprém megye közgyűlése neki ítélte oda a Pro Comitatu-díjat. Folyóiratokban jelentek meg képei, rendszeres résztvevője volt a Heves és a Borsod megyei, valamint az észak-magyarországi és balatoni tárlatoknak. Alkotásai szerepeltek az Országos Akvarell Kiállításon, továbbá nemzetközi művésztelepeken Bulgáriában, Lengyelországban és Szlovákiában. Művei fellelhetőek Bulgáriában, a Kassai Galériában és a Miskolci Múzeumban. Nagy Béla 1975-tól mutatkozhatott be egyéni kiállításokon a nagyközönség előtt, láthatták a képeit többek között Tokajban, Miskolcon, Visegrádon, Gyöngyösön, Pápán és Veszprémben. Súlyos betegen sem hagyta abba a festést, 2009-es halála előtt néhány hónappal tette le végleg az ecsetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában