Film

2023.10.23. 07:37

Filmek a legendás tizenegyről

A 6:3-as győzelem évfordulóján ingyenesen nézhetők az Aranycsapatról szóló filmek.

Csáki Alexandra

Hetven éve aratta az Aranycsapat a legendás, 6:3-as győzelmét az angol futballválogatottal szemben, ennek emlékére vasárnapig ingyenesen nézhetők az Aranycsapat, A csodacsatár és a Czibor, a rongylábú című alkotások a magyar filmek streamingplatformján, a Filmión. 
Az Aranycsapat 1953. november 25-én játszotta 6:3-as győzelemmel zárult mérkőzését az angol futballválogatottal szemben a londoni Wembley Stadionban. A nemzeti tizenegy győzelme legendássá vált – írja honlapján a Nemzeti Filmintézet. 
Surányi András Aranycsapat (1982) című dokumentumfilmje a legendás válogatott kialakulását, világra szóló sikeréig vezető útját, a csapat kudarcait, majd széthullásának történetét meséli el korabeli híradófelvételek és a csapatagok visszaemlékezéseinek segítségével. A filmben megszólal Puskás Ferenc, Hidegkuti Nándor, Czibor Zoltán, Grosics Gyula, Sebes Gusztáv és Szepesi György. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában