Mozi

2023.10.02. 14:14

Keddi moziműsor Nyíregyházán

Szon.hu

Krúdy Gyula Art Mozi

17 óra: A szerelem természete, romantikus dráma.

Sophia, a negyvenéves filozófiaprofesszor már tíz éve megbízható párkapcsolatban él Xavierrel, akivel hasonlóan látják a világot. Mindennapjaik kiállításmegnyitókról, felolvasóestekről és véget nem érő baráti vacsorákról szólnak. Amikor új nyaralójuk felújításával megbízzák a vonzó ezermester Sylvaint, a nő világa felfordul, és szenvedélyes kapcsolatban találja magát a szexuálisan ellenállhatatlan férfival. Hogyan fogadja a kétkezi munkást a látszólag befogadó, ám valójában minden rezdülésével felsőbbrendűséget sugalló nagyvárosi közeg? És vajon Sophia megtalálja a közös hangot Sylvain barátaival? Túlélheti a friss kapcsolat az ebből fakadó kihívásokat? 

19 óra: Varrat, magyar dokumentumfilm.

A Varrat című, egészestés dokumentumfilm a tetoválás és azon belül a magyar tetoválás történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól. A film azt vizsgálja, hogy a tetoválás miképp vált az alacsonykultúrából kiemelkedve önálló művészeti ággá. Megjelennek benne emblematikus időszakok, mint a rendszerváltozás kora, és a kilencvenes évek balatoni időszaka. Szó esik a börtöntetoválásokról és arról, hogy miképp vált a tetoválás divattá a sportban, és az előadóművészetben. A Varrat átfogó képet nyújt a szakmáról, benne több tucat ismert tetoválóművész és szakember beszél a tetoválás egyedi világáról, pszichológiájáról, szociológiai hátteréről. A szakemberek mellett több híresség és celeb is megszólal a filmben, csakúgy, mint nemzetközi hírű külföldi zenészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában