Fényeslitke

2023.10.17. 14:46

Szülőfalujában lépett fel az orgona művésze

Filep Xavér, a Budafok-Belvárosi Szent Lipót Plébániatemplom orgonistája 11 év után szülőfalujában, Fényeslitkén adott koncertet, a Szentháromság-templomban.

Szon.hu

Orgonakoncert a fényeslitkei Szentháromság-templomban

Forrás: Fotó: Filep Xavér archívuma

Xavér nem ismeretlen a megyében, hiszen sok koncertet adott a vármegyében Záhonytól, Mándokon, Tiszabezdéden, Lövőpetrin, Jékén, Pátrohán, Dögén, Apagyon, Nyírbátoron, Újfehértón, Kisvárdán át Nyíregyházáig.
– Nagyon jól sikerült a koncert – mondta érdeklődésünkre Filep Xavér. – Teltház volt, sőt, Több pótszéket is kellett vinni a templomba. De az is kevés volt, a torony alatt és a bejáratnál is álltak emberek az udvaron. Noha izgalom nélkül kezdtem a megnyitóbeszédet, ám a szülőfalumban  nehéz volt megszólalni. Nem a sok érdeklődő okozott nehézséget, hanem az, hogy csak olyan ismerős arcok tekintetét érezhettem, akik között felnőttem, akik példaként álltak mindig előttem.
A bő egyórás koncert után a fényeslitkei Kossuth Lajos Általános Iskola volt igazgatójával, Nagyné Bardi Edittel beszélgettem az elmúlt éveimről, sikereimről.
Mit hoz a jövő? Vannak meghívásaim Németországból, Horvátországból, Olaszországból, Csehországból és Szlovákiából. Természetesen nem egyedül megyek ezen koncertekre: legkedvesebb koncertező társammal, barátommal Hunyadi Donatella énekművésszel megyünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában