Fehérgyarmat

2023.11.04. 14:49

Hajósinas a színpadon

A történetet a kortárs gyermekirodalom egyik legismertebb szerzője, Berg Judit írta.

Szon.hu

Rumini nem ismeretlen a magyar gyermekek előtt: egy szeretnivaló, bátor és agyafúrt kisegérről van szó, aki csavargóból hajósinassá lett. 
A Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár színpadán az általános iskolások nemrégiben a Rumini Ferrit-szigeten című mesejátékot tekinthették meg, amelyet a kortárs gyermekirodalom egyik legismertebb szerzője, Berg Judit írt.

Kötelező olvasmány alsóban 

A történet megírására a Magyar Színház kérte fel, amely kifejezetten kérte az írónőt, hogy a közismert Rumini-sorozatból ezúttal színdarabot írjon, így aztán egy egészen új kaland született a népszerű meséből. Rumini kalandjait mellesleg több százezer magyar gyermek már csak azért is ismeri, mert immár kötelező olvasmány alsó tagozatban. A Rumini Ferrit-szigeten című színdarabot a Pesti Művész Színház hozta el Fehérgyarmatra, az előadóművészek a mesebeli és lélegzetelállító díszlettel, valamint szórakoztató játékukkal teljesen elvarázsolták a nézőtéren ülő gyermekeket. Fecske László 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában