Bodrogolaszi, Lónya

2023.11.09. 11:17

Utazás a múltba - ismerkedés a Lónyayak világával

Bár hivatalosan már véget ért a Lónyay 200 Emlékév, de annak keretében az idén is vannak újabb és újabb rendezvények. Az egyik ilyen program november 13-án, hétfőn lesz Bodrogolasziban, illetve Lónyán.

M. Magyar László

Egy rövid élményfilm az emlékévről, illetve két könyv bemutatója várja az érdeklődőket 10 órától a bodrogolaszi Fekete Gólya Oktatóközpontban. A vendégeket köszönti Kovács József polgármester és Klicsu Ferenc, a Tuzsér Községért Közalapítvány elnöke. Közreműködik Cieger András történész, az MTA doktora. A két könyv, amit a rendezvényen bemutatnak: gróf Lónyay Menyhért naplója1847/48-ból, Örökségünk - A Lónyayak eltűnt és felfedezett világa.

Ugyanezt a programot Lónyán is megtekinthetik a múlt iránt érdeklődők, a rendezvény szintén november 13-án lesz 14 órától a helyi művelődési házban. Nagy Ernő polgármester és Klicsu Ferenc mond köszöntőt, közreműködik Cieger András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában