Levelek

2024.01.28. 10:30

Az év végi készülődés és annak eredménye

December a várakozás, a készülődés hónapja mindenki számára.

Mindenki örült az ajándéknak

Forrás: Foto: magánarchivum

Az év végi ünnepekkor mindenki szeretne a lehető legtöbbet tenni: vásárolni, ajándékozni. 
Várunk valami jót, jobbat, mint ami eddig volt. Mi is ez valójában? Szeretet, megbocsátás, béke, nyugalom, biztonság a szívünkben, a lelkünkben, a családban, a világban. De vajon elgondolkodunk-e azon, hogy mi mit cselekedtünk mindezért? Megtettünk-e mindent, hogy ­szeretetben, békében, egészségben éljünk? Segítettünk-e a rászorulókon? Észrevettük-e, hogy megbántottunk valakit? Jóvá tettük-e a hibáinkat? Tudtunk-e bocsánatot kérni? 
Vagy azt hisszük, ha karácsonykor ajándékot adunk, részt veszünk a különböző rendezvényeken, már ­nyugodtak lehetünk, s boldogan várhatjuk az új évet? Jó lenne, ha a kívánságok, ­ígéretek valóra válnának. Ezért néha nekünk is ön­vizsgálatot kell tartani és mindet megtenni azért, hogy a körülöttünk lévő világ jobb legyen. 

Jó rá visszagondolni 

E lelki, szellemi felkészítés mellett fontosak azok az események is, melyek még emlékezetesebbé, szebbé teszik az ünnepet. Nem voltunk ennek hiányában Leveleken sem. A nyugdíjas-egyesületünk tagjai igyekeztek ott lenni a község ünnepi rendezvényein. S így, néhány nap, hét ­elteltével jó visszagondolni és tovább erősíteni az akkori fogadalmakat, mintha a karácsony 365 napig tartana.  -Ákli Mártonné 

A gyerekek Mikulás-napi tánca.
Forrás:  Foto: magánarchivum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában