Panyola

2024.01.27. 12:27

Hagyományőrző farsang Panyolán

Szon.hu

Az idén, 2024. február 3-án, szombaton is lesz farsangi állatalakoskodó felvonulás Panyolán. A hagyományőrző rendezvény sok-sok régi szokást idéz vissza. Az ötutcás kis falu megtelik élettel, számos alakoskodó jelmezessel futhatunk össze, akik incselkednek, játszanak. A szervezők déltől várják a nézőket, felvonulókat, hogy 14 órától együtt éljék át a régi népszokást, amelyet hajdanán a nagyszülők, ükmamák és papák téli estéken a fonóban idéztek meg.

Hat helyszínen keresztül haladnak a felvonulók, ahol minden megállóban láthatunk egy-egy jelenetet vagy táncos produkciót a fehérgyarmati KisDeák, a tunyogmatolcsi és a Szatmár Néptáncegyüttes és a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola Cifra Bandája előadásában. Igazi látványosság a hargitaiak télűző jelenete, azaz a nagykászoni bikaütés és szalmaégetés. Közben a fesztiváltéren egész nap disznótoros ételeket, farsangi fánkot, egyéb finomságokat vásárolhatnak az ide érkezők. Este sem maradnak programok nélkül, Boka Gábor képmutogató vásári komédiás János vitéz c. vidám előadása szórakoztatja a közönséget a közösségi házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában