Ajánló

2024.02.25. 15:09

Hétfői színház- és moziműsor Nyíregyházán

Szon.hu

Pinokkió

Fotó: Dodó Ferenc

Móricz Zsigmond Színház

14 óra: Pinokkió, nagyszínpad, Róbert Gida bérlet. Az előadás Pinokkióról, a rakoncátlan fabábról szól. Nem rosszaságból, hanem kíváncsiságból, jóhiszeműségből hallgat ő a gonosz csábításokra, így aztán mindig bajba, vagy újabb és újabb izgalmas kalandokba keveredik. Az előző évadban nagy sikert arató Misi mókus családi musical rendezője, Peller Károly álmodta színpadra a fabábból lett kisfiú történetét.
19 óra: Családi játszmák, Vasvári (A) bérlet, Bárány Frigyes Stúdió

Krúdy Art Mozi

17 óra: Mesterjátszma magyar pszichothriller. Stefan Zweig Sakknovellájának szabad adaptációjában Márta (Varga-Járó Sára) és István (Váradi Gergely) az utolsó menekültvonattal próbálja elhagyni az országot. A fiatal pár mellett az egyház ereklyéi is a határ felé tartanak, melynek útját B-ből (Hajduk Károly), a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálják kiszedni. A szereplők történetei a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást, melyen már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét. Tóth Barnabás régóta várt adaptációja olyan váratlan fordulatokkal teli pszichothriller, amilyet a nézők magyar rendezőtől eddig még nem láthattak. 

18.40: Libertate’89 – Nagyszeben történelmi dráma. 1989. december 22-e, Nagyszeben, Erdély. Egyre több ember megy ki az utcára tüntetni Nicolae Ceaușescu kommunista rendszere ellen. Miután Ceaușescu egy helikopteren elmenekül Bukarestből, a katonaság átáll a tüntetők oldalára. Véres harcok kezdődnek a forradalmárok, a katonák, a rendőrök és a titkosrendőrség tagjai között. Az ostrom elől való kétségbeesett menekülési kísérletet követően a főhőst, Viorel rendőrkapitányt (Alex-Cornel Calangiu) elfogja a hadsereg, és terrorizmussal vádolják.
A bukaresti rezsim bukása a legvéresebb kelet-európai rendszerváltás volt. Tudor Giurgiu alkotása egy fontos történelmi helyzet és az abban szereplő emberi karakterek hiteles bemutatásán túl akciófilmbe illő fordulatokat, izgalmakat is kínál. A Libertate’89 – Nagyszeben az „itt és most” erejével átélhetővé teszi egy korszak drámai pillanatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában