Farsang

2024.02.02. 11:49

Jelmezesek, maskarások Panyolán

Aki járt már a panyolai farsangon, biztosan visszatér, aki viszont még nem, annak február 3-án mindenképpen érdemes a szatmári település felé venni az irányt.

Száraz Anita

A Csipkés zenekar mindenkit megtáncoltat

Forrás: Fotó: zenekar

A kis falu megtelik élettel, számos alakoskodó jelmezessel futhatunk össze, akik incselkednek, játszanak, miközben néptáncos, népzenei csapatok szórakoztatják a vendégeket. A szervezők szombaton déltől várják a nézőket, felvonulókat, hogy 14 órától együtt éljék át ezt a régi népszokást, amelyet hajdanán a nagyszülők, ükmamák és papák téli estéken a fonóban idéztek meg.

Hat megálló, hat produkció

Hat helyszínen keresztül haladnak a felvonulók, s minden megállóban láthatnak egy-egy jelenetet vagy táncos produkciót a fehérgyarmati KisDeák, a tunyogmatolcsi és a Szatmár Néptáncegyüttes és a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola Cifra Bandája előadásában, igazi látványosság a hargitaiak télűző jelenete, azaz a nagykászoni bikaütés és szalmaégetés. A fesztiváltéren egész nap disznótoros ételeket és farsangi fánkot vásárolhatnak a résztvevők, akik este sem maradnak programok nélkül: Boka Gábor vásári komédiás a János vitézzel szórakoztatja a közönséget, majd népzene és táncház vár mindenkit a Csipkés zenekarral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában