Nyíregyháza, Budapest

2024.02.09. 14:14

Mindenkit vár a FeHoVa

A záhonyi születésű Csergezán Pál grafikus képeiből is lesz kiállítás.

M. Magyar László

Kutyabemutatót is láthatnak az érdeklődők

Forrás: Archív fotók: M. Magyar László

Száz évvel ezelőtt, 1924. június 6-án született Záhonyban Csergezán Pál állatfestő, grafikus, illusztrátor. Munkássága immár része a vármegyei értéktárnak is. Grafikáival és festményeivel Budapesten a Fegyver, Horgászat Vadászat Nemzetközi Kiállítás látogatói is találkozhatnak február 8. és 11. között a Hungexpo területén. Mellette még több Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei vonatkozása is lesz az idei FeHoVá-nak. 
A vármegyei horgászszövetség Ifjúsági-Oktatási Szakbizottságának elnöke, Biri Imre is ott lesz a kiállításon, a MOHOSZ keretében a Horgász-suli programot népszerűsíti majd a fiatalok körében. 

Csalivezetési módszerek 

A III. Hegyalja Harcsafogó Kupa szervezői is meghívást kaptak a horgászok-vadászok seregszemléjére: február 10-én, szombaton 13.30-tól Móri István, hazánk egyik közismert horgásza beszélget majd a két főszervezővel, Vass István Miklóssal és Szalai Gábor Lászlóval, akik videó-összeállítással is készülnek a budapesti nemzetközi kiállításra. 
Az idén már a harmincadik alkalommal várja nagyszabású program a vadászat és a horgászat híveit. A korábbi évekhez hasonlóan most is gazdag választékot kínálnak a kiállítók a természet szerelmeseinek, a szervezők számos programmal igyekeznek sok-sok élményt nyújtani a látogatóknak. 
Lesz most is kutyakiállítás. A horgászpavilonban etetőhajóteszteket láthatnak az érdeklődők az erre a célra épített medencében. A pergető medencében csalivezetési módszerekkel ismerkedhetnek meg a pergetés kedvelői, valamint hasznos tippeket és trükköket is hallhatnak. A fárasztó szimulátor minden bizonnyal most is nagy sikert arat majd. Neves magyar sporthorgászok beszámolói és bemutatói is várják az érdeklődőket. 

Sárba zárt névjegyek 

A vadászpavilonban a trófeák mellett bemutatják a különböző rapsic fegyvereket is. Kiállítást rendeznek Szunyoghy András grafikusművész emlősök és madarak anatómiai jellemzőit ábrázoló munkáiból is, az alkotó ezeket a munkáit kifejezetten a 30. FeHoVá-ra készíti. 
Hubert Wellsről, a 2022-ben elhunyt híres magyar állatidomárról is megemlékezik majd a kiállítás. A „Sárba zárt névjegyek!” a Kárpát-medencében vadászható és védett vadfajok lábnyomait mutatja be. Kossuth Levente preparátor kiállítását közel 100 darab 3 dimenziós láblenyomat és egyedi fotó teszi látványossá. 
Az újdonságok mellett hagyományos programok kínálnak kikapcsolódást, új ismeretszerzést. Láthatnak a vendégek solymászbemutatót, trófeabírálati bemutatót, lesz szakmai előadás, szarvasbőgő bajnokság, valamint a célzó tudományt is lehet bizonyítani a lőtéren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában