Fehérgyarmat

2024.02.17. 09:00

Mozival színesebb a paletta

Számos kulturális program várja az érdeklődőket a fehérgyarmatin művelődési házban.

M. Magyar László

A Pesti Művész Színház előadása után készült csoportképen a társulat tagjai és a fehérgyarmati intézmény dolgozói

Forrás: Fotó: Kondor Vivien

Az ezredfordulót megelőző évtizedekben nagy népszerűségnek örvendett Fehérgyarmaton a városban működő közismert Kossuth Mozi. Az ezredforduló idején a filmszínház átkötözött a Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Művelődési Házba, ahol csak rövidebb ideig tudott működni.
2013-ban indult újra a mozi ugyanitt, immár modernebb felszerelésekkel, 3D-s vetítőgéppel, nagyobb vászonnal, nagytermi, valamint szabadtéri vetítésekkel, az intézmény akkori, frissen kinevezett igazgatónőjének, Kósa Mónikának köszönhetően. A hiánypótló lehetőséget sokan kihasználták, a távolabbi településekről is érkeztek filmkedvelők, azonban ez az állapot csupán hét éven keresztül tartott, 2020-ban a mozi megszűnt.

A művelődési ház tavaly kapott új vezetőt Kiss Linda személyében, aki változatos és tartalmas elképzeléseivel igyekszik színesíteni, fellendíteni a város közösségi életét. A színházlátogatók havonta új színdarabokat tekinthetnek meg, különféle felnőtteknek és gyerekeknek szóló programokat - többek között: bábműsorokat filmklubot, mesejátékoka, youtube-er találkozókat - szerveznek, s a filmrajongók nagy örömére február 5-től a mozi is feléledt.

A Mozgó-Mozi Kft. üzemeltetésében a tervek szerint kéthetente várhatóak az előadások, reggeltől-estig. Az érdeklődők az első vetítés alkalmával a Semmelweis című életrajzi drámát tekinthették meg, s az elkövetkező időszakban mindig újabb, vegyes témájú filmalkotások várhatóak. Emellett a tavalyi évben elindult Filmklub az idén is folytatódik Guti Ádám szervezésében.
Nagy népszerűségnek örvendenek ugyanakkor a színpadi előadások is, amelyekre minden hónapban lehet számítani, több közismert színművész fellépésével, s változatos témájú darabokkal. Az intézmény – ami évek óta együtt működik a városi könyvtárral − dolgozói tudásuk legjavával igyekeznek népszerű programokat szervezni, lehetőséget adva a kikapcsolódásra, s a remek szórakozásra a városban, s a körzetben élők számára.   Fecske László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában