Nyíregyháza

2024.02.23. 11:01

Zenei varázslat fuvolahanggal

M. Magyar László

Berten D'Hollander

Forrás: mck-bydgoszcz.pl

Nem mindennapi vendég ad koncertet a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában február 28-án 16 órától. Az érdeklődők a világhírű fuvolaművész, Berten D'Hollander játékában gyönyörködhetnek. Berten D'Hollander belgiumi születésű fuvolaművész és tanár. Diplomáját kitüntetéssel az antwerpeni Royal Music Conservatory-ban szerezte. Több zenekarnak volt a tagja: Flamand Opera Zenekar, Antwerpeni Filharmónia, Belga Nemzeti Zenekar, Belga Nemzeti Opera zenekara. Jelenleg egy kortárs zenei társulatnak, a Musique Nouvelles Ensemble-nek a szóló fuvolása. Tanárként a Kölni Zeneművészeti Egyetemen és a Kölni Egyetem Zeneművészeti Karán tanított. Tanítványai közül sokan lettek versenyek győztesei, sikeres tanárok, illetve zenekari művészek. Berten D'Hollander jelenleg szerte a világon koncertezik szólistaként, illetve kamarazenészként, mesterkurzusokat tart és CD lemez felvételeket készít.

A nyíregyházi koncerten Vinci, Bach, Hummel, Widor, Eeinecke és Wood művei csendülnek fel. Közreműködik Mogyorósi Éva (zongora) és Köcsky Balázs (fuvola). A koncertre a belépés díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában