Évforduló

2024.04.01. 10:40

Bárdos Szimpózium nyíregyházi résztvevőkkel

M. Magyar László

A Cantemus Vegyeskar

Forrás: Archív fotó: KM

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Szolfézs-Zeneelmélet Karvezetés Tanszékének 50. évfordulója alkalmából 2024. április 12-14. között ismét megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. A találkozó programjában zenepedagógiai előadásokat, bemutató tanításokat és kórushangversenyeket kínálnak, lehetőség lesz repertoárbővítésre, valamint a résztvevők tapasztalatcseréjére. A szimpóziumon előadást tart Berkesi Sándor, Dulainé Madarász Annamária, Hudivók Marianna (Nyíregyháza), Kocsis-Holper Zoltán, Kovács Szilárd, Lukács Elek, Nikodém Géza, Mike Ádám, Ordasi Péter, Péter Éva, S. Szabó Márta, Szesztay Zsuzsa, Terray Boglárka, Török Ágnes, Váradi Judit és Végh Mónika (egykoron Nyíregyházán is tanított). 

A hangversenyeken kiváló együttesek lépnek fel: a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar, az egri Vocalissimo Énekegyüttes, a Lautitia Kóruscsalád, a debreceni Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar, a Canticum Novum Kamarakórus, a Bárdos Lajos Leánykar, valamint a Kodály Zoltán Ifjúsági Szimfonikus Zenekar.

A szimpózium programja 2024. április 12-én, pénteken 14 órakor kezdődik, és 14-én, vasárnap délben ér véget, helyszíne a Zeneművészeti Kar Liszt terme (Debrecen, Nagyerdei körút 82.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában