Nyíregyháza

2024.04.08. 17:21

Mandala Nyár: tavaszi start

Harmincharmadik alkalommal rendezik meg a Mandala Nyár programsorozatot a Sóstói Múzeumfaluban.

L. Tóth Lajos

Fotó: Gazdag Mihály

Amikor a hőmérő higanyszála tartósan a nyarat idéző pozícióba kúszik fel, már azon sem lepődünk meg, ha áprilisban megcsap a Mandala Nyár előszele. Krisztusi korba lépett a rendezvénysorozat, amely több újdonsággal is szolgál a visszatérő és a leendő érdeklődőknek. A Sóstói Múzeumfalu Pálinkaházában megtartott hétfői sajtótájékoztatón a komplett műsortervvel rukkoltak elő a szervezők. Amikor a „nem korai még?” kérdés felvetődött, kiderült, nyomós oka van az időzítésnek.

– Szeretnénk időben elültetni a magot, hiszen órára pontosan kész a menetrend. Ráadásul már elkezdődött a jegyértékesítés, sőt, több olyan különlegességet is bejelenthetünk, ami felkeltheti a Mandala Nyár-kedvelők figyelmét – jegyezte meg Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője, aki átadta a szót Kovács Attilának, hozzá hasonlóan ő is színészi kvalitásait csillogatja immár évtizedek óta.  

– Közkívánatra ismét színpadra visszük a Brandon-Aldobolyi-Szenes szerzőtrió darabját, Mikó István rendezésében a Charlie nénje zenés vígjátékot – ezzel kezdődik július 5-én a 33. Mandala Nyár – jelentette be Kovács Attila. – A tavalyi premier után ismét előadjuk a Liliomfit, mégpedig július 19-én. Tizenhat éve mutattuk be Ray Cooney vígjátékát, A miniszter félrelép című darabot, melynek szereplőgárdájából hárman maradtunk - Bódis Gáborral, Bacskai Zsolttal. Újak lesznek a díszletek, a jelmezek, és a Kisvárdai Várszínházzal együttműködve augusztus elsejére tervezzük a szabadtéri premiert, amit másnap újabb előadás követ, és a kisvárdai közönségre is gondolunk... A gyermekekre és a családokra is fókuszál dalszínházunk: augusztus 8-án a Micimackó kuckójával jelentkezünk. S ha már a gyerekelőadásoknál tartunk, megemlítem, hogy július 25-én Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar ad interaktív koncertet, mindkét csütörtöki program új időpontban, 19 órakor kezdődik. 

Bódis Gábor kitért a vendégprodukciókra is, ezeket a műfaji sokszínűség jellemzi.

 

– Horgas Ádám: Ments meg szerelem! című musical vígjátéka a pandémia idején játszódik. Négy férfi és nő összeismerkedéséről szóló, rendkívül mulatságos a darab, több tucatnyi mai sláger csendül fel benne. Láttam a Vidám Színpad előadását, nálunk július 13-án lehet megtekinteni. Az operett sosem hiányozhat, ezúttal is a Rátonyi Róbert Színházat látjuk vendégül: Borban az igazság, borban a vigasz a címe a gálának, július 26-án többek között fellép Oszvald Marika, Teremi Trixi és Kautzky Armand. A Petőfi Zenei Életműdíjjal kitüntetett Földes Lászlót köszönthetjük augusztus 6-án, Hobo a Halj meg és nagy leszel! című műsorral jön hozzánk. Négy nappal később a Turay Ida Színház Vándor Évával és Mikó Istvánnal mutatja be az Örömszülők című darabot. A VIDOR Fesztiválon különdíjat nyert Adorján Beáta: Loft című komédiája augusztus 17-én ígér 

remek időtöltést Auksz Évával, Sajgál Erikával és Trokán Annával. A záróakkord augusztus 21-én esedékes: az Anna and the Barbies ad koncertet.

Bacskai Zsolt nem csak a színpadon mozog otthonosan, informatikusként is erősíti a csapatot.

– Minden évben szeretnénk valamilyen technikai újítással előrukkolni. Tavaly a mandalanyar.hu weblappal jelentkeztünk, de aki még többet akar rólunk megtudni, a mandalaszinhaz.hu honlapot is érdemes felkeresnie. A jegyértékesítésben változás, hogy eddig bárhova le lehetett ülni a tikett birtokosának, ettől a nyártól viszont konkrét helyre szólnak a jegyek. Természetesen az idén is a Sóstói Múzeumfalu ad otthont a Mandala Nyárnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában