Úszás

2019.05.07. 18:49

Csoba Adrienn és Cserfalvi Olaf remek külhoni tempózásai

Úszóink tagjai voltak a fölényesen győztes magyar válogatottnak.

Fölényes és magabiztos magyar siker született Oswiecimben, az úszók V4-es olimpiai reménységek versenyén. Ezen a házigazda lengyelek mellett a csehek, a szlovákok és a magyarok vettek részt.

A fiúknál és a lányoknál két-két korosztály tagjai álltak rajtkőre, a csapatverseny eredményét vagy az éremtáblázat, vagy a számok helyezéseinek pontozásával számítják ki. Mindkettő alapján nagy magyar siker született és örömteli, hogy ennek két megyebeli fiatal is részese volt.

A váltóban is úszott

A 2004-es fiúknál (ez volt a fiatalabb korosztály) Cserfalvi Olaf, a Nyíregyházi Sportcentrum kiválósága volt az egyik versenyzőnk. Gyula Sándor tanítványa első válogatott fellépésén három egyéni számban és váltóban is indult. A 200 pillangón elsőként ért célba (2:04.78), mindössze egy század másodperccel előzve meg lengyel riválisát.

Csoba Adrienn és Cserfalvi Olaf | Fotó: Olvasónk felvétele

A 400 vegyesen (4:37.56) ezüstérmet szerzett, ebben a számban is magyar siker született, mert a 2003-as, nagy tehetség Kós Hubert győzött. Olaf a 100 pillangó (57:61) eredményhirdetésekor a dobogó harmadik fokára állhatott. Tagja volt a 4×200-as gyorsváltónak (7:51.65), amelyik második lett. Gyula Sándor joggal lehetett elégedett Olaf teljesítményével, hiszen az idén márciusig alig tudott edzeni.

Két egyéni rekord

A lányoknál a nyírbátori Csoba Adrienn is tagja volt a válogatottunknak. Kaliba Viktor tanítványa, a Bátori Sárkány Úszóegyesület kiválósága is a fiatalabb (2005) korosztály tagja volt, és kétszer is a dobogó harmadik fokára állhatott. A 400 méteres gyorson (4:27) egyéni csúcsot úszott, a hosszabb távon, a 800 gyorson (9:15) is a harmadik helyen ért célba.

Adrienn élt a lehetőséggel még három számban indult, ezek eredményei nem számítottak a pontversenybe. A 200 gyorson szintén egyéni csúcsot (2:06.90) ért le, a 400 vegyesen (5:08) és 200 vegyesen (2:25) helyt állt. Teljesítményének értékét növeli, hogy a verseny előtti másfél hétig betegeskedett, és öt nap edzés után utazott ki a válogatottal.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában