Utolsó forduló

2019.05.19. 16:32

Elcsent egy pontot Szarka a Szparitól

A Szpari vezetett, de végül döntetlennel, a tizedik helyen zárta a bajnokságot.

Az idény zárásán kellemes idő várta mindazokat, akik kíváncsiak volt a Gyirmót nyíregyházi vendégjátékára. A piros-kékben játszó Szpari kezdett támadólag és korán cserére kényszerült Zoran Szpisljak, mivel Motkó Bejnámin combja megsérült. A helyére beállt Kovács Norbert elől az utolsó pillanatban mentettek a sárgában játszó vendégek, majd Nagy Patrik lövését tolta szögletre Jova Levente. Szabálytalanságok töredezték a játékot, félórányi focizgatáshoz közeledve előbb Rezes László lőtt nagy helyzetben de pontatlan volt, majd Jova bravúrral védte Villám Balázs fejesét. A gyirmóti majdnem jóvá tette őszi bakiját, hiszen akkor az öngóljával nyert a Szpari.

Nagyobb fokozatra kapcsoltak a vendégek, a Szpari átadta a területet és stabilan védekezve bízott egy jó kontrában. Be is jött, mert Kovács előrevágott labdáját Hornyák megkaparintotta, magának, majd vezetéshez juttatta csapatát. Szilvási Péter – aki egyébként nyíregyházi születésű és akivel Hornyák ütközött – komolyan megsérült, hordágyon kellett lehozni.

Fordulás után nem sokkal Herjeczki Kristóf suhintotta alig fölé, majd Hornyák maradt le egy beadásról. Volt helyzet itt is, ott is, a gyirmótiak irányítottak és az első negyedóra után nem sokkal siker koronázta próbálkozásiakat és egyenlítettek. Ezt követően lüktető volt a játék, mert mindkét csapat szerette volna megszerezni a következő gólt. Nem sikerült, így maradt az iksz.

Labdarúgás: NB II., 38. forduló, vasárnap

Nyíregyháza Spartacus-Gyirmót 1-1 (1-0)

Városi Stadion, 900 néző, v.: Nagy (Tőkés, Márkus)

Spartacus: Jova – Polényi, Fodor, Pejovics, Gulyás – Motkó (Kovács, 13.), Rezes, Ötvös (Farkas, 65.), Tóth (Rokszin, 78.) – Kártik, Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Gyirmót: Pálfi – Szilvási (Kontár, 43.), Nagy P, Présinger, Széles – Lipták, Heffler (Koltai, 84.), Villám, Lázár, Herjeczki – Szarka. Vezetőedző: Hannich Péter

Gól: Hornyák (38.), illetve Szarka (61.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában