asztalitenisz

2019.05.26. 11:17

Ősztől a legjobbak között szerepelnek a nyíregyházi asztaliteniszezők

A legmagasabb osztályba jutott a fiatal nyíregyházi csapat.

A hétvégén Budapesten rendezték a női NB I. rájátszását a bajnoki cím eldöntéséért és az Extraligába való feljutásért. A nemzeti bajnokság 2018/19. évi kiírásában a női NB I.-et kettéosztották keleti és nyugati csoportra. A csapatbajnokság végén a két csoport első és második helyezettje rájátszásban döntötte el a végső helyezéseket és az Extraligába való feljutást. A Keleti csoport első helyezettje a NAC Túróczy Nyíregyháza, a második a Hofbau-Akker Ambrus AA Soltvadkert volt. A Nyugati csoportban első a Tatai AC, a második a Szekszárdi AC II. lett.

A Soltvadkerttel döntőztek

A versenykiírás szerint a csapatok keresztbe játszással találkoztak egymással. A nyíregyházi csapat a rájátszás első mérkőzésén hibátlan eredménnyel 10:0-ra nyert a Szekszárd II. ellen, ezzel biztosítva már az Extraligába jutásukat. A döntőben a másik ág győztesével, a korábban az Extraligából visszalépő soltvadkerti gárdával találkozott a Nyíregyháza. A találkozót végül a Soltvadkert nyerte, így a NAC a második helyen zárt, mely remek teljesítmény, hisz magasan a legfiatalabb átlagéletkorú csapat volt a mezőnyben.

Asztalitenisz

Elődöntő

NAC Túróczy Nyíregyháza–Szekszárd II. 10:0

Győztek: Tarsoly, Fülöp, Laskai, Kovács 2–2, Laskai–Kovács páros.

Döntő

Soltvadkert–NAC Túróczy Nyíregyháza 10:5

Gy.: Tarsoly, Fülöp 2–2, Lakai 1.

A Nyíregyháza alapcsapata: Laskai Írisz, Hanustyák Fanni, Kovács Melánia, Fülöp Szilvia és Tarsoly Zsófia. A bajnokságban szerepelt még: Kiss Cselenyák Emma, Magyar Henrietta, Harmann Lilla és Fülöp Mária. Edző: Dorogi János.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában