Egy kicsi mozgás mindenkinek kell

2019.05.20. 14:09

Szépkorúak sportolnak a stadionban

Csütörtökön közel hétszázan veszik birtokukba a sportlétesítményt.

Ladányi Tóth Lajos

Veres György egykori játékvezetőként továbbra is vonzódik a sporthoz

Fotó: Pusztai Sándor

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell. A karosszékből álljanak most fel! Ez a kis torna néhány percen át, ne tessék félni, senkinek sem árt!” – még élénken él az emlékezetben az Idősebbek is elkezdhetik tévétorna szövege. Való igaz, a kor nem akadály a sportot illetően. Ezt hirdetik a VI. Szépkorúak sporttalálkozójának szervezői is, akik csütörtökön 9 órára várják a résztvevőket a városi stadionba. A rendezvényt felvezető hétfői sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc polgármester kijelentette:

– Az országban is egyedülálló ez a program, ahová ezúttal közel hétszáz nyugdíjast várunk. Örömmel tapasztalom, hogy élénk tevékenységet folytatnak, és már várom, hogy nyugdíjas legyek, és bekapcsolódjak én is a közösségi munkájukba.

Dajka László, a Nyíregyházi Sportcentrum sportszervezője elárulta, hogy ezúttal 8 sportágban és 14 versenyszámban (teke, kosárlabda-büntetődobás, asztalitenisz, atlétika, 100 és 400 m futás, kislabdadobás, tenisz páros, ulti, ügyességi, játékos sportvetélkedő) mérhetik össze a tudásukat az 55. életévüket betöltött nyíregyházi szépkorúak. A résztvevők a megyeszékhely harmincöt nyugdíjas klubjából érkeznek.

– Nyolc éve azt a feladatot kaptam, hogy minél több civil szervezet legyen a városban. A mennyiség minőséggel párosul, és ebben a nyugdíjasok is tevékenyen kiveszik a részüket – közölte Petneházyné Bugán Magdolna, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság igazgatója, a Nyíregyházi Civil Fórum elnöke.

– Minél több nyugdíjast szeretnénk bevonzani a város közösségi életébe. A Mozdulj, Nyíregyháza! kiváló alkalom erre, ahol a gerinctornától a senior örömtáncig nagyon sokrétű a választék – szólt hozzá Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára.

– Hetvenhat tagja van az egyesületünknek. Nemrég Kassán kirándultunk, és még az idén megyünk Érdmindszentre és Szigligetre is. Nagyon várjuk a csütörtöki sporttalálkozót, ahol a részvétel a fontos – jegyezte meg Kardos Lászlóné, a Dialóg Nyugdíjas Egyesület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában