kézilabda

2019.06.05. 08:54

Megnyerték a kulcsmérkőzéseket

Megerősített kerettel, új koncepcióval kiharcolták a bennmaradást.

Szűcs Balázsék (3) remek tavaszi rajtjuknak köszönhetően kiharcolták a bennmaradást | Fotó: Pusztai Sándor

 

A vártnál gyengébben, mindössze két győzelmet aratva az utolsó előtti helyen fejezte be az őszi idényt a Nyíregyházi SN NB I./B-s csapata.

– Az erőviszonyokat és az igazolásokat figyelembe véve a bajnokságnak úgy vágtunk neki, hogy az 5–8. hely megszerzését tűztük ki célul, erre azt gondolom, hogy reális esélyünk is volt – kezdte értékelését Varga Zsolt, a Nyíregyházi SN szakmai igazgatója.

Külföldi csapatok ellen

– Tizenkét pontot terveztünk az őszi szezonra, ezt azonban a csapat nem teljesítette. Ezért úgy gondoltuk, hogy új impulzusokra van szüksége a társaságnak, így Bécsi Jánost Kaplonyi Zoltán váltotta a kispadon, munkáját pedig Grandjean Gábor kapusedző segítette, és én is aktívan részt vettem a munkában.

– Keretünket is megerősítettük, hazaigazolt Erdős Zoltán, valamint Nyitrai János és Lestál Martin Ózdról csatlakozott hozzánk, és az NB II.-es Kisvárdától Illés Norbert érkezett beálló posztra.

Szűcs Balázsék (3) remek tavaszi rajtjuknak köszönhetően kiharcolták a bennmaradást | Fotó: Pusztai Sándor

– A téli felkészülésünket már egy teljesen új szellemben kezdtük, de nagyon kevés időnk volt, mindössze huszonhárom edzést tudtunk tartani. Emellett viszont igen erős külföldi együttesekkel, szlovák és román bajnokesélyes gárdákkal játszottunk, részt vettünk Nagybányán egy tornán, majd a Kassával mértük össze erőnket, akik azóta megnyerték a szlovák másodosztályú bajnokságot. Ezek a mérkőzések remekül szolgálták a felkészülésünket.

Villámrajtot vettek

– Azt láttam a csapaton, hogy nagyon akarnak, és mindent el fognak követni a bennmaradás érdekében, egy nagyon jó szellemű társaság alakult ki.

– Az idő rövidsége ellenére sikerült kialakítanunk egy új védekezési formát, és bővítettük a támadó repertoárunkat, valamint sikeresen beépítettük az új embereket.

Az együttes villámrajtot vett, az első öt mérkőzését zsinórban megnyerte.

– Valóban jól sikerült a formaidőzítésünk, hiszen öt nyertes mérkőzéssel kezdtük a tavaszi szezont. Ezek kulcsmérkőzések voltak, hiszen közvetlen riválisaink ellen voltunk eredményesek, tudtuk, hogy céljaink eléréséhez ezeket a meccseket hoznunk kellett. A tavasz második felében a dobogóra esélyes gárdákkal játszottunk, az Orosháza, a PLER, az Algyő, a Békés elleni meccsek egytől egyig nagyon nehezek voltak. Ez a hozzáállás, ez a kitartó munka meghozta a gyümölcsét, teljesítettük a módosított tervünket, kilencedik helyen végeztünk, így továbbra is tagjai vagyunk az NB I./B-s mezőnynek. Állandó győzelmi kényszerben játszottunk, de ezt mentálisan elbírta a csapat. Sajnos azonban családi tragédiák is beárnyékolták a munkánkat, hiszen közülünk öten is elveszítették egyik családtagjukat, ez nagyon megviselte a társaságot, ennek ellenére ezek a játékosok pályára léptek és küzdöttek, hajtottak, amiért óriási elismerés jár nekik.

– A munkát július közepén kezdjük meg, szeretnénk előrébb lépni, ennek megfelelően lesznek majd új igazolások – fogalmazott Varga Zsolt.

A számok tükrében

Házi góllövőlista

95 gól: Szűcs Balázs. 92 gól: Gubó Alex. 87 gól: Varga László. 69 gól: Kurbely László. 43 gól: Erdős Zoltán. 39 gól: Nagy Csaba. 28 gól: Lestál Martin. 18 gól: Boda Tamás, Vasas György. 14 gól: Horváth Bendegúz. 8 gól: Nyitrai János, Tamás Menyhért. 7 gól: Takács Zalán. 5 gól: Fórizs Roland. 3 gól: Gadnai Attila, Mihály Béla. 2 gól: Illés Norbert. 1 gól: Czeglédi Péter, Csikós Patrik.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában