szparika

2019.07.26. 07:57

Bármikor segít a Szparinak

A klub ötvenéves ikonja a következő szezonban újra magára húzza a Spartacus mezét.

A fiatalok isszák a Szpari-legenda, Szatke Zoltán szavait | Fotó: Mán László

 

A megyei labdarúgásban évről évre jelennek meg új csapatok, olykor olyan formában, hogy magasabb osztályú együttes „fiókcsapatot” indít. Így tett tavaly a Kisvárda Master Good, és tavasszal a Nyíregyháza Spartacus vezetősége is hasonlóan döntött.

Ám míg a várdaiaknak NB I.-es gárda lévén megvolt arra a lehetőségük, hogy a megye egyben indítsanak csapatot, addig a Szpari II.-nek a legalsóbb szintről, a megye háromból kell elindulnia. Ez sem szegte kedvét a klub legendájának, Szatke Zoltánnak, aki játékosként is visszatér a szeretett egyesületéhez.

Az ötvenéves klasszis 406 mérkőzésen szerepelt a Spartacusban, ahová most a megye kettes Kótajtól igazol vissza.

Húszéves ellenfelek

– A megye háromban nem olyanok a körülmények, a pályaviszonyok, így kézenfekvő volt, hogy nem a nagy csapat játékosai, hanem a klub korábbi futballistái, a még aktívan játszó edzői és U19-esek alkossák a csapatot – beszélt az átigazolás hátteréről Szatke Zoltán. – Így jöttem szóba én is. Olvasgattam kommenteket, mindig van egy-két „jóakaró”.

Nem gondoltam, hogy ennyire megosztja az embereket, de azt tudni kell, hogy nem rám épül ez a csapat. Szerencsére a legtöbben pozitívan látják ezt az egészet, és értik, hogy miről van szó.

A fiatalok isszák a Szpari-legenda, Szatke Zoltán szavait | Fotó: Mán László

Merthogy a rutinos játékos nem alapemberként tekint magára, inkább egy olyan személyként, aki próbálja segíteni a fiatalok fejlődését.

– Kótajban megígértem, hogy maradok, de amikor megkeresett a Szpari, akkor egy percig sem gondolkodtam – folytatta a klubikon. – Nyíregyházi vagyok, nyíregyháziként élek, imádom a Spartacust. Igyekszem a rutinommal segíteni a fiatalabbakat, és ha szükség van rá, akkor a játékommal is megpróbálok hasznára lenni a csapatnak.

Az utóbbi években is játszottam megye egyben, kettőben, nem hagytam fel a futballal. Nyilván most már másabb, ebben a csapatban is én leszek a legidősebb, húsz­évesek ellen fogok játszani, ami nem lesz egyszerű.

Továbbra is alázatosan

A hátvéd még nem gondolkodik azon, hogy végleg befejezze a játékot.

– Nem tervezek előre, ameddig jól érzem magam a pályán, nincsenek problémáim fizikailag, addig futballozni fogok – mondta Szatke Zoltán. – Na meg persze akkor, ha van még igény a játékomra.

A Szpari óta több helyen megfordultam, úgy gondolom, szívesen fogadtak mindenhol, a teljesítményem sem lógott ki negatív irányba. Rutinból még próbál az ember segíteni a csapatán, és nagyon fontos, hogy alázattal, mert mindig is ez jellemzett engem. A mérkőzés az mérkőzés, azt az én szintemen sem lehet félvállról venni.

Szatke Zoltán egyébként trénerként eddig is a Spartacus kötelékében volt, hiszen az U17-es gárdát edzi. Egy nap talán a saját tanítványaival is egy csapatban futballozhat.

MK


Labdarúgás: Szatke Zoltán eddigi klubjai

Tiszavasvári (1991), Nyíregyháza Spartacus (1991–1996), Demecser (1996–1997), Nyíregyháza Spartacus (1996–2007), Kemecse (2008–2009), Kék (2010–2011), Nyíregyháza Old Boys FC (2011–2013), Grund Focisuli SE (2013–2014), GFSE Oros (2014–2016), Nyírpazony (2016–2018), Kótaj (2018–2019).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában