Vaspapucsosok salakszórása a halászi oválon

2019.07.20. 19:40

Dennis parádés győzelme

A fiatal Fazekas nyert Magosi Norbert előtt a MACEC Kupa nagyhalászi nyitányán.

Aligha gondolták volna a salakmotor szerelmesei, hogy felül lehet múlni a nagyhalászi ovál idei nagy durranását, az Európa-bajnoki Challenge versenyt. Nos, színvonalban ugyan nem, de izgalmakban ezt is verte a szombati MACEC Kupa. A közép-európai szövetségek ötfordulós sorozatának nyitányát rendezték szombaton délután a Nagyhalászi Speedway Ringen. A néző jó néhány remek futamot, parádés motorozásokat láthattak, sajnos bukásokat is. Ennek két komoly kárvallottja volt, Hiszen Kovács Rolandot és a Jakub Valkovicsot is kórházba kellett szállítani. Előbbi zúzódásokat szenvedett, utóbbi fejsérülést.

A drámai küzdelem a végére csúcsosodott ki, hiszen két különfutamra is szükség volt. Az elsőben három 11 pontos indult harcba a harmadik helyért, végül ketten buktak Marko Levishint kizárták így a mindkétszer jól startoló Patryk Woydylo nyert honfitársa Michal Curzytek előtt.

És jött a döntő, mégpedig két magyarral. A hazai pályán idén először motorozó Magosi Norbert a tizennegyedik futamban legyőzte Fazekas Dennist, ám mindketten tizenkét ponttal zártak így jött a végső megmérettetés.

A tizenhét esztendős Dennis remekül kapta el a startot és belül motorozott az élen. A negyvennégy éves többszörös magyar bajnok Magosi kívül tartotta a lépést a negyedik körben a célegyenesre Dennis fordul be hamarabb. Magosi hiába nyújtotta a motort, nem volt olyan íven ami megfelelő tempót adott volna, így végül Dennis talán arasznyi előnnyel elsőként ért célba és nagy meglepetésre, de teljesen megérdemelten nyerte a versenyt. Szurkolói nagy-nagy örömére.

MACEC Kupa, 1. forduló

1. Fazekas Dennis 12, 2. Magosi Norbert 12, 3. Patryk Woydylo(lengyel) 11, 4. Michal Curzytek 11, 5. Marko Levishin (ukrán) 11, 6. Andrij Kobrin (ukrán) 9, 7. Stanislav Melnyicsuk (ukrán) 8, 8. Jakub Valkovics (szlovák) 8, 9. Patrik Mikel (cseh) 8, 10. Przemyslaw Liska (lengyel) 8, 11. Andrij Rozaliuk (lengyel) 6, 12. Jan Macek (cseh) 5, 13. Milen Manev (bolgár) 4, 14. Jaroslav Petrák (lengyel) 3, 15. Nazar Fedorcsuk (ukrán) 3, 16. Bárány Márk 1, 17. Kovács Roland 0 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában