lövészet

2019.07.11. 16:45

Jó lenne búcsúzni a negyedik helytől

Az idén is negyedik lett – kevés pontkülönbséggel – az országos szakmai versenyen Róka Bence.

A negyedik helyet szerezte meg Róka Bence, a tiszavasvári Szikra Vadásztársaság hivatásos vadásza az országos szakmai verseny döntőjében, amelyet Bujon rendezett meg a napokban az Országos Magyar Vadászkamara, a Vadászkamara megyei tagszervezete, a Nyírerdő Zrt. és a buji Táncsics Vadásztársaság.

Veszíthettek pontokat is

Az elmúlt szombaton a lövésztudományát bizonyíthatta, ugyanis részt vett a kabalási lőtéren megrendezett Milotay Gábor koronglövő emlékversenyen. Ott kértük meg arra, hogy értékelje a hivatásos vadászok országos versenyét.

„Gratulálok a szervezők munkájához, nagyon profi munkát végeztek.”

– Nagyon színvonalas verseny volt. Hatalmas munkát végzett Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei titkára, Vinnai Attila, a hivatásos vadászok megyei szervezetének alelnöke és Hajzer Szabolcs táj­egységi fővadász. Gratulálok a munkájukhoz, nagyon profi munkát végeztek – mondta a fiatal szakember.

– Az első nap Verbatanyán százkérdéses tesztet oldottunk meg, valamint 25 bejátszásos videóteszt is várt reánk. Volt még kutyaismeret és vadászkürtjel-ismeret. Másnap a buji Királyteleki-erdőben voltak a gyakorlati feladatok, huszonkét állomáson kellett a feladatokat megoldanunk.

Fotók: M. Magyar László

A megyei versenyen csak tíz állomás volt, de természetesnek vettük, hogy az országos versenyen több, nehezebb és összetettebb feladatok vannak. Több állomáson például trófeákat kellett elbírálnunk.

Meg kellett becsülnünk a súlyukat, a korosztályukat, s el kellett döntenünk, a vad lőhető vagy nem lőhető. Ha lőhető volt, lőni kellett a mellette lévő bukócélra. Ha rossz trófeára lőttünk, akkor pontlevonás járt.

Tízből csak négyet

A huszonkét feladat közül melyik jelentette a legnagyobb nehézséget az ön számára?

– A lőszerfelismerés. Pla­vecz Jani bácsi elég jó kollekciót válogatott össze, a tíz lőszerből négy volt a legtöbb, amit felismertek a versenyzők.

Elindul jövőre is a megyei válogatón?

– Igen, szeretnék jövőre is versenyezni, s majd azon eldől, hogy indulhatok-e az országoson. A harmadik helytől 5 ponttal, a második helytől talán 7-9 ponttal maradtam le.

Bosszantóak ezek a kis apró különbségek, tavaly például 2,5 ponttal csúsztam le a harmadik helyről, akkor is a negyedik lettem. Jó lenne már szakítani ezzel a negyedik hellyel, s előrelépni egyet, kettőt vagy akár hármat…

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában