Nagyhalászi Speedway Ring

2019.07.05. 10:16

Kontinensbajnoki rajtra kész a nagyhalászi ovál

Az U21-es Európa-bajnoki selejtezőn két magyar vaspapucsosnak szurkolhatunk.

A startgépet is ellenőrizte Albók József

Fotó: Mán László

Szombaton sokkal hangosabb lesz a nagyhalászi ovál, igaz, csütörtökön sem volt teljesen csendes. Szorgos kezek csinosították a vaspapucsosok hazai ékszerdobozát, hiszen szombaton újabb kontinensbajnoki viadal lesz a Nagyhalászi Speedway Ringen, így aztán Albók József jó gazdaként maga is tevékenyen kiveszi részét a munkából. Hol salakot tömörít, hol locsol, vagy a startgépet ellenőrzi. Nem lehet hiba a szombati előadáson, az U21-es Európa-bajnoki selejtezőn tíz nemzet tizennyolc motorosa próbál szerencsét.

– Ahhoz, hogy jó állapotban legyen a pálya, sokat kell dolgozni. Pótolni a szél által elhordott salakot, megfelelően tömöríteni, hogy a versenyeken ne legyenek apró gödrök. Ehhez locsolni is kell, a héten napi tízezer liter vizet nyelt el a pálya, amelyik bír a nemzetközi szövetség szigorú minősítésével – tudatta érdeklődésünkre Albók József pályatulajdonos, a Nagyhalászért Motorsport Egyesület elnöke.

Az edzés is megtekinthető

A korábban jelzett mezőnyben váltás történt, ugyanis a hatos startszámmal jegyzett német Michael Härtel egy lettországi, U 21-es Európa-bajnoki csapatversenyen bokaszalag-szakadást szenvedett. Helyére honfitársa, Richard Geyer ugrott be.

A magyar színeket két fiatal képviseli. Fazekas Dennis nemrégiben a felnőttek között is megállta a helyét, hiszen a párosok Eb-selejtezőjén három futamban négy pontot motorozott. Remélhetőleg a jó formáját átmenti, és magával húzza Bárány Márkot is.

A rajt szombaton 16 órakor lesz, a szokásoknak megfelelően délelőtt edzés van 10 órától, amelyet ingyen megtekinthetnek az érdeklődők. ML

Rajtlista

A nagyhalászi U 21-es Európa-bajnoki selejtező indulói

 

1. Artjoms Trofimovs (Lettország)

2. Jernej Hriberšek (Szlovénia)

3. Bárány Márk (Magyarország)

4. Wiktor Lampart (Lengyelország)

5. Marko Levishyn (Ukrajna)

6. Richard Geyer (Németország

7. Pavel Nagibin (Oroszország)

8. Kacper Pludra (Lengyelország)

9. Jakub Valkovic (Szlovákia)

10. Petr Chlupác (Csehország)

11. Fazekas Dennis (Magyarország)

12. Daniils Kolodinskis (Lettország)

13. Mateusz Bartkowiak (Lengyelország)

14. Jan Kvech (Csehország)

15. Nick Škorja (Szlovénia)

16. Andrei Popa (Románia)

Tartalékok

17. Mihal Danko (Szlovákia)

18. Nazar Tkacsuk (Ukrajna)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában