Szparika

2019.07.12. 21:19

Már tréningeztek is Mariborban

A szlovéniai edzőtáborozáson négy felkészülési meccset játszik a csapat.

Fotó: Pusztai Sándor

Korán keltek pénteken a Szpari focistái és szakmai stáb tagjai. Reggel fél hétkor találkoztak a klubházban, majd az öltözőből a szükséges felszereléseket felpakolták a csapat buszára.

Aztán neki vágtak, hogy pihenőkkel tarkítva mintegy hatszáz kilométert követően délután megérkezzenek ­Mariborban. A szlovéniai város lesz a központja az edzőtáborozásnak, amelyről majd jövő szombaton indulnak vissza.

Fizikai felkészülés, csiszolás

– A fizikai felkészítés mellett nagy hangsúlyt kap majd a védekezés és támadás gyakorlása, csiszolása, Naponta legalább két tréning lesz és négy edzőmérkőzést is játszunk.

A saját nevelésű fiatalok közül velünk tart Magyar Gábor is, akinek ugyan még nincs profi szerződése, ám a tehetsége és a hozzáállása miatt rászolgált erre – tudatta érdeklődésünkre Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Ami az edzőmérkőzéseket illeti, szombaton már pályára lép a csapat, mégpedig egy a szlovén első ligás, jövő kedden pedig egy a szlovén második ligában ötödik csapat ellen. Pénteken egy szaudi, szombaton már hazafelé tartva Ausztriában Duzsudzsák Balázs egyesült arab emír­ségbeli együttese lesz az ellenfél.

ML

Borítókép: Nyíregyháza Spartacus – Kisvárda Master Good mérkőzés | Fotó: Pusztai Sándor


Felkészülési mérkőzések, utazó keret

Edzőmeccsek:

Július 13: Spartacus-FC Koper (szlován I. osztály)

Július 16: Spartacus-Drava Ptuj Szlovén II. osztály)

Július 19: Spartacus-Al-Fateh (szaudi I. osztály)

Július 20: Spartacus-Al-Ittihad Kalba (EAE-i I. osztály)

Az edzőtáborba utazó keret tagjai: Jova Levente, Nagy Máté, Csorvási Tamás, Polényi Gábor, Ötvös Bence, Fodor Ferenc, Kártik Bálint, Rezes László, Starosta Dávid, Tóth Ádám, Motkó Benjámin, Végső Előd, Kovács Norbert, Gulyás Máté, Pejovic Danilo, Hornyák Marcell, Farkas Márk, Kovác Alan, Magyar Gábor, Tóth Barna, Svedyuk Alex, Papp Máté, Wieland Dominik, Szekszárdi Tamás, Cenaj Drilon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában