Nagyhalász Speed­way Ring

2019.07.03. 09:37

Márk nagyon várja a halászi versenyt

A fiatal magyar vaspapucsos minél több pontot szeretne motorozni az U21-es Európa-bajnoki selejtezőn.

Bárány Márk (kék sisakjelzéssel) már várja a rajtot, az áprilisi bajnokin két pontot szerzett

Fotó: Mán László

A versenyzők már javában készülnek, hiszen a fiatal vaspapucsosok számára jó kiugrási lehetőség az U21-es Európa-bajnokság. Ennek a rangos sorozatnak az egyik állomása szombaton 16 órától a Nagyhalász Speed­way Ringen lesz.

Tíz nemzet versenyzői

Nagyhalász mellett a lengyel Grudziadzban és a dán Hols­tedben is rendeznek selejtezőt, a legjobbak kerülnek az augusztusi döntőbe, aminek az ukrán Rovno lesz a házigazdája.

A szombati, nagyhalászi versenyen tíz nemzet (lett, szlovén, lengyel, ukrán, német, orosz, szlovák, cseh, román, magyar) legügyesebb fiataljai ülnek majd motorra. Két esztendeje már volt ilyen U21-es Eb-selejtező Nagyhalászban, az akkori indulók közül hárman is rajthoz állnak. Köztük az a Bárány Márk, aki Fazekas Dennisszel a magyar színeket képviseli.

Hazai pályán húzhatják

Dennis és Márk is a Nagyhalászi Motorsportért Egyesület színeiben indult az idei magyar bajnokságon, így a nyitófutamon hazai pályán versenyezhettek. Akkor Dennis egy ponttal zárt, míg Márk kettővel, amit az első futamban szerzett egy második hellyel.

– Sajnos, úgy alakult, hogy utoljára éppen az áprilisi magyar bajnokin motoroztam versenyen – kezdte érdeklődésünkre Bárány Márk.

– Két találkozót le kellett mondanunk, mert nem tudtunk elutazni a helyszínre, így aztán már nagyon hiányzik a versenyzés. Az elmúlt héten már tréningeztem, igyekeztünk megtalálni a megfelelő beállítást.

– A mezőny igen erős, ám bízom benne, hogy a technikával minden rendben lesz, és szeretnék minél több pontot motorozni. Remélem, hogy a verseny előtti edzésen mindent megfelelően elő tudunk készíteni – így Márk. ML

Rajtlista

A nagyhalászi U21-es Európa-bajnoki selejtező indulói

1. Artjoms Trofimovs (Lettország)

2. Jernej Hriberšek (Szlovénia)

3. Bárány Márk (Magyarország)

4. Wiktor Lampart (Lengyelország)

5. Marko Levishyn (Ukrajna)

6. Michael Härtel (Németország

7. Pavel Nagibin (Oroszország)

8. Kacper Pludra (Lengyelország)

9. Jakub Valkovic (Szlovákia)

10. Petr Chlupác (Csehország)

11. Fazekas Dennis (Magyarország)

12. Daniils Kolodinskis (Lettország)

13. Mateusz Bartkowiak (Lengyelország)

14. Jan Kvech (Csehország)

15. Nick Škorja (Szlovénia)

16. Andrei Popa (Románia)

Tartalékok:

17. Mihal Danko (Szlovákia)

18. Nazar Tkacsuk (Ukrajna)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában