ülőröplabda

2019.07.15. 08:02

Ülőröplabdázók kontinensbajnoksága

Nyíregyháziak a válogatottban, a középmezőnyben zárhatnak csapataink.

Hétfőn kezdődik és szombaton ér véget Budapesten az ülőröplabda Európa-bajnokság. Legutóbb tizenhárom esztendeje volt hazánk házigazdája ülőröplabda-kontinensbajnokságnak, mégpedig Nyíregyházán. Most a Ludovika Aréna ad otthont a találkozónak, amelyen tizenhat nemzet képviseletében férfi- és női válogatottak is versengenek.

Minél eredményesebb szereplés

A férfiaknál két hatos csoportban indul a küzdelem, és négy-négy együttes jut a negyeddöntőbe. A nőknél a nyolc válogatottat két négyes csoportba osztották. Mindenki továbbjut a negyeddöntőbe, ám nem mindegy, hogy a folytatásban a másik csoportból ki lesz az ellenfele.

A magyar csapatoknak Raska Gyula a szövetségi kapitánya, aki egykoron az NYVSC és a Sportula színeiben játszott, utóbbi klubban ülőröplabdázott is. A férfiválogatottban a Nyíregyházi Sportcentrum játékosai közül négyen kaptak helyet: Mányák Attila, Domina József, Kertész Róbert és Peres János.

– Úgy vélem, a felkészülésünk jól sikerült, sajnos a férfiválogatottnál az utolsó héten sérülések okoztak gondot – kezdte érdeklődésünkre Raska Gyula. – A mezőny nagyon erős, elég ha csak a címvédő és világbajnok oroszokra, a szintén erős németekre, ukránokra vagy a többszörös paralimpiai bajnok bosnyák válogatottakra gondolok. Ráadásul a férfiaknál vannak, akik profi klubokban játszanak.

Hazai környezetben szeretnénk minél eredményesebben szerepelni, amennyiben a középmezőnyben végeznének csapataink, akkor már nem lennénk elégedetlenek – vélekedett Raska Gyula.

KM


Ülőröplabda: Európa-bajnokság

Férfiak, csoportbeosztás:

A csoport: Magyarország, Németország, Ukrajna, Lettország, Szerbia, Litvánia.

B csoport: Oroszország, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Horvátország, Törökország.

A magyar válogatott kerete:

Bernáth Csaba, Domina József, Gergencsik János, Kertész Róbert, Kovács László, Mányák Attila, Peres János, Székely Ferenc, Veleg Krisztián

Nők, csoportbeosztás:

A csoport: Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Németország.

B csoport: Oroszország, Finnország, Ukrajna, Olaszország, Nagy-Britannia.

A magyar válogatott kerete: Bárdos Daniella, Csillag Edina, Juhász Veronika, Kovács Éva, Nebehaj Barbara, Szabó Éva, Szabó Zita, Szabóné Sipos Éva, Szilágyi Erzsébet, Szűcs Gyuláné, Várhegyi Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában