NB III

2019.08.04. 19:36

Fordulatos meccsen ikszelt a Sényő

A babona szerint balszerencsét jelent, ha egy fekete macska átfut előttünk, a fekete kutyáról azonban nem szól a fáma.

A sényői szurkolók alighanem abban bíztak, hogy a pályán két perccel a kezdés előtt átszaladó tacskónak a macskával ellentétes a „hatása”.

Az NB III.-ban újonc DVSC II. többnyire a fiatalokra épít, de azért pályára léptek élvonalbeli tapasztalattal rendelkező játékosok is, közülük a legnagyobb név a nagy Lokival BL-rutint is szerző, 263 NB I.-es bajnokin pályára lépett Mészáros Norbert.

A Sényő jól kezdte a szezon első tétmeccsét, az első öt percben többször is eljutott az ellenfele tizenhatosáig. Az egyébként szervezett debreceniek inkább a kontrákra építettek, az egyik ilyen után a 12. percben vezetést is szerezhettek volna, ám támadójuk fölé lőtt.

A játékot a hazaik irányították, Kristófi Sándornak és Kapacina Valernak is volt jó kísérlete, a 38. percben pedig a kissé kisodródott Barcsay Márknak az üres kapuba kellett volna passzolnia, de lövése lassú volt, a védők beérték a labdát.

A félidő utolsó pillanataiban aztán csak megjött a gól: a Barcsay elől menteni igyekvő Molnár Máté a saját kapujába lőtt, Hrabina Alex kapus tehetetlen volt.

A második játékrészt is jobban kezdte a Sényő, a gyors második gól helyett azonban az 55. perctől egyre inkább beszorultak a hazaiak, aminek meg is lett a következménye: Tonhaizer Ferenc 25 méterről óriási góllal egyenlített. Nem sokkal később tizenegyeshez jutottak a vendégek és Gagyi Sándor érezte ugyan az irányt, hárítani nem tudott.

A folytatás is inkább a DVSC-ről szólt, egy gyors támadás végén azonban Lizák Bence büntetőt harcolt ki, amit Kapacina Valer kíméletlenül értékesített.

A hajrában egyértelműen a győzelemre játszott a Sényő, ám Barcsay és Kapacina Kevin is kihagyott egy nagy lehetőséget.

Maradjunk annyiban, a fekete kutya balszerencsét biztosan nem, de szerencsét sem jelentett.

MK


Labdarúgás: NB III.

Keleti csoport, 1. forduló

Sényő-Carnifex FC-DVSC II. 2-2 (1-0)

Sényő, 300 néző, v.: Kátai (Skover, Balla).

Sényő: Gagyi – Bodó, Klepács, Hadházi, Kristófi (Lizák), Szokol, Boros, Fabu (Lakatos L.), Kapacina K., Barcsay, Kapacina V. (Márton). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

DVSC II.: Hrabina – Molnár M., Damásdi (Pelles), Györgyi, Újvárosi, Kerekes (Tonhaizer), Csősz, Kuti, Mészáros, Bene, Barna (Juhász). Edző: Szatmári Csaba.

Gól: Molnár M. (öngól), Kapacina V. (11-esből), illetve Tonhaizer, Csősz (11-esből).

Gól: Molnár M., Kapacina V. (11-esből), illetve Tonhaizer, Csősz (11-esből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában