Trackwood Fesztivál

2019.08.23. 09:15

Pénteken villanyfényes edzés is lesz

Nyolc nemzet pilótái driftelnek a máriapócsi Trackwood Fesztiválon.

Vigh Csaba bizakodva várja a máriapócsi versenyt

Forrás: Alapos

Párját ritkító lesz pénteken és szombaton a Trackwood Fesztivál. A driftesek rangos seregszemléje a Béres Szabolcs vezérelte drifting.hu századik versenye lesz. Ez önmagában különlegessé teszi a találkozót. Még inkább az, hogy eddig csak a legjobbak versenyezhettek villanyfényben, most nemcsak a szombat esti párviadalok résztvevőire vár ez a különlegesség, hanem a Pro kategória péntek esti edzésének résztvevőire is. A legfrissebb nevezési adatok alapján végül nyolc nemzet hetvenhét pilótája érkezik.

A sok jegyzett versenyző között lesz például a lengyel Pawel Trella, aki remek formában van. Miként arról már beszámoltunk, az eddigi hét Trackwoodon kétszer állhatott dobogóra magyar pilóta, most erre a legnagyobb esélye Vigh Csabának van. Az országos bajnoki címet védő egri versenyző az elmúlt évben elindult a Pro Drift Championship elnevezésű hatfordulós sorozaton. A kezdés nem volt túl fényes, ám közben elkészült az új autó, egy Nissan S14 típusú Toyota Supra 2jz 6 hengeres, 500 lóerős motorral rendelkező gép, így drámai küzdelemben, a brnói zárófutamban sikerült megszerezni az elsőséget.

Vigh Csaba bizakodva várja a máriapócsi versenyt
Fotó: Alapos

Fejben nagyon készül

Sajnos öt hónapja súlyos balesetet szenvedett, úgy volt, hogy az egész szezont kihagyja.

– Szerencsére fizikálisan és fejben is nagyot javult az állapotom, így júniusban már be tudtam ülni az autóba, majd júliusban az utolsó bélapátfalvai hegyi driften a harmadik helyezéssel a bajnokságban a hatodik helyre ugrottam – kezdte érdeklődésünkre Vigh Csaba. – Egyre jobban érzem magam, a máriapócsi nyílt napon tesztelhettem a testemet – hogy reagálok a kanyarokra – és a Nissant, a beállításokat és a gumikat. Nagyon jól sikerült, testileg és lelkileg rendben vagyok, az autó is jól ment. Komoly ellenfelek lesznek a hét végén, bízom benne, hogy bírni fogom, és a technika ördöge sem fog megtréfálni. Fejben nagyon készülök, szeretném kiautózni magamból a maximumot – így a szimpatikus pilóta.

Riválisokban nem lesz hiánya a magyar pilótának, például az ukránok közül a legjobbak is itt lesznek. Hárman érkeznek komoly technikákkal és célokkal, hiszen a máriapócsi hétvégére 220 vadonatúj versenygumit vásároltak.

Drift: Trackwood Fesztivál

Augusztus 23., péntek

10-19: edzés

19.30-21.30: esti edzés, csak Pro

22–02: Szülinapi parti

Augusztus 24., szombat

8–11:30: edzés, Pro, Pro2, Street

12–17: kvalifikáció, Pro/Pro2

17–19.30: verseny, Pro 2

19.30–20: felvonulás, Pro

20–22.30: verseny, Pro

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában