kézilabda

2019.08.05. 08:11

Új edzővel dolgoznak a Kisvárda juniorjai

A lányok fegyelmezetten, rendesen végzik az edzéseket.

Milánik Zoltán

Fotó: Neviczki Csaba

A Kisvárda Master Good SE vezetősége évek óta nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. Céljuk az, hogy minden évben legalább egy saját nevelésű játékos kerüljön fel a felnőttcsapathoz.

Az előttünk álló szezonban Milánik Zoltán személyében új edző irányítja a juniorok munkáját. A frissen kinevezett tréner 2011-ben szerezte meg a középfokú edzői végzettséget, 2016 és 2018 között pedig elvégezte a szakedzői tanfolyamot. Pályafutása során dolgozott már U10-es korosztállyal, de edzett NB II.-es juniorokat is, legutóbbi állomáshelye Debrecen volt, ahol ifi II.-es csapatával bajnoki bronzérmet szereztek. A szabolcsi klubhoz július 1-jétől köti szerződés, ahol a juniorok mellett az U10-es szivacskézilabda-csapatot is edzi.

Figyelik munkájukat

– Július 8-án kezdtük az alapozást, a lányok rendesen és fegyelmezetten végzik a munkát – értékelte az eddigieket a frissen kinevezett tréner. – Az egyéni képzés mellett kiemelten figyelünk a páros kapcsolatok kialakítására is, de legfőbb célunk az, hogy olyan játékosokat neveljünk, akik megállják a helyüket az egyesület első osztályú csapatában.

– Bakó Botond, a felnőttgárda trénere folyamatosan figyelemmel kíséri munkánkat, és időközönként egy-egy fiatalt meghív a nagyok edzésére, ez pedig óriási motiváció a lányoknak. Remélem, sok fiatal játékosunk kap majd lehetőséget, mert az azt jelenti, hogy jól végezzük a munkánkat – zárta gondolatait Milánik Zoltán.

KM


Játékosmozgás

Érkezett: Felföldi Róbert (Hajdúnánás), Pál Tamás (Fehérgyarmat), Fábián Vince (Nyíregyházi SN, kettős igazolás), Tamás Levente (Nyíregyházi SN, kettős igazolás).

Távozott: Kovács Ákos, Bod Bence, Pálfi Valentin (egy szezont kihagy), Takács Zalán, Tóth László (abbahagyta), Bíró Dávid, Pisák Tibor (abbahagyta).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában