Minifoci

2019.10.02. 09:10

Dávid nagyot megy minifociban

A Nagyhalász játékosa három góllal indította a világbajnokságot.

Ladányi Dávid triplázott az első vb-meccsén

Hétfő délelőtt megérkezett az ausztráliai Perthbe a magyar minifutball-válogatott, amely körülbelül 24 órával később, kedden le is játszotta az első csoportmeccsét Szaúd-Arábia ellen. A mieink keretében egy ismerőst is találunk Ladányi Dávid személyében. A megye egyes labdarúgó-bajnokságban szereplő Nagyhalász játékosa nemcsak elutazott a csapattal világot látni, hanem három góllal vette ki részét a 4–2-es győzelemből.

Ladányi Dávid triplázott az első vb-meccsén

– Debrecenben volt korábban egy minifocis torna, amit a Fékcentrummal megnyertünk, onnan jutottunk el a budapesti nagy döntőbe, ahonnan aztán meghívtak a válogatottba – beszélt az előzményekről Ladányi Dávid, aki a győztes meccs utáni pihenő közben reagált a megkeresésünkre. – Heti egy összetartáson vettünk részt, illetve Bosznia-Hercegovinában egy négyes tornán már magamra ölthettem a válogatott mezt.

A fáradtságot is legyőzték

A minifoci a futsalhoz hasonló sportág, de szabadban játsszák. A teremben játszott változatánál valamivel nagyobb, műfüves pályán 5+1 játékos alkotja a csapatokat. A magyar együttes minimális célja az, hogy legalább a csoportból továbbjusson.

– A Szaúd-Arábia elleni mérkőzésünk nagyon nehéz volt, mert fáradtnak éreztem a csapatot az utazás, illetve az időeltolódás miatt – folytatta a játékos. – Nagyon örülök, és büszke vagyok a három gólomra, de teljesen mindegy, hogy ki talál be, a lényeg a győzelem. Még semmit nem értünk el, megyünk tovább!

A magyar csapat csütörtök reggel 7 órakor Angliával találkozik, majd szombaton Afganisztán ellen zárja a csoportkört.

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában