Salakmotor

2019.10.11. 10:53

Dennis a győztes beállításokkal húzza majd a gázt

Jegyzett vaspapucsosok a szombati, nagyhalászi családi napos Florexim Kupán.

Forrás: Mán László

Igen nívós szezont zár szombaton a Nagyhalászi Speedway Ring. A salakmotorozás hazai gyöngyszeme az idén rangos és remek versenyeknek adott otthont. Ilyen volt az egyéni bajnokság nyitófordulója, a felnőtt Európa-bajnoki Challenge, az U19-es Európa-bajnoki elődöntő és a MACEC Kupa nyitánya. Több ezren szórakozhattak a remek viadalokon, szombaton pedig jön az idei utolsó halászi verseny, a meghívásos Florexim Kupa.

Salakmotor: A Florexim Kupa rajtlistája

1 Fazekas Dennis

2 Vjacseszlav Monakhov (orosz)

3 Magosi Norbert

4 Stanislav Melnyicsuk (ukrán)

5 Kovács Roland

6 Marko Levishin (ukrán)

7 Lars Skupie (lengyel)

8 Andrij Kobrin (ukrán)

9 Marius Hillebrand (német)

10 Juric Pavlics (horvát)

11 Michael Hartel (német)

12 Viktor Trofimov (lengyel)

13 Denic Gizatullin (orosz)

14 Bárány Márk

15 Jakub Jamrog (lengyel)

16 Stanislaw Burza (lengyel)

17 Vitalij Lusak (ukrán)

– Néhány esztendeje, amikor elkezdtük építeni a pályát, kevesen gondolták volna, hogy ilyen rangos és jegyzett versenyeknek leszünk majd a házigazdái. Ám hitem a munkában és Nagyhalászban rangos Európa-bajnoki futamokat eredményezett. Úgy vélem, szombaton remek idényt zárunk, és már készülhetünk a következő szezonra – vélekedett Albók József pályatulajdonos.

És akkor térjünk rá a szombati Florexim Kupára, amelyen jegyzett vaspapucsosokban nem lesz hiány. A külföldi menők között többen már ismerik is a halászi ovált, és szeretnek is itt versenyezni. Nehéz dolga lesz a magyar versenyzőknek, ha szeretnének sikeresen szerepelni. Így Fazekas Dennisnek is, aki a júliusi MACEC Kupán először állhatott a dobogó legfelső fokára. A fiatal, nagyhalászi színekben versenyző motoros legutóbb a debreceni találkozón indult.

– Azóta nem versenyeztem, a motorral foglalkoztunk, igyekeztünk megfelelően felkészíteni a még hátralévő megmérettetésekre – kezdte érdeklődésünkre Fazekas Dennis. – Októberben még négy versenyen indulok. Elsőként szombaton hazai pályán a Florexim Kupán. A verseny után autóba ülök és indulok Csehországba. Itt a német csapat, a DMV White Tigers színeiben indulok a Barátság Kupán. Aztán Kovács Rolival Pardubicébe utazunk a MACEC Kupa utolsó körére. Végül október 23-án jön a magyar bajnokság zárófordulója Debrecenben.

Visszatérve a MACEC Kupa nagyhalászi versenyére, Den­nis remek napot fogott ki, és az elsőséget eldöntő különfutamban a rutinos Magosi Norbert előtt ért célba.

– Természetesen szombaton is szeretnék olyan jól menni, mint a MACEC Kupán. Ugyanazokat a beállításokat tervezem, és azt szeretném, hogy remek versenyen, sok néző előtt minél több pontot motorozzak. A pálya remek, szerintem a mezőny erős, így minden adva van egy rangos viadalhoz – így Dennis.

ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában