Salakmotor

2019.10.06. 12:00

Rolinak tetszik az ötlet

A Florexim Kupán is kedvet kaphatnak a fiatalok a salakmotorozáshoz.

Vége felé közeledik a vaspapucsos szezon. Persze még nem húzták le a redőnyt a salakmotorosok, de már kevesebb verseny van hátra, mint amennyi volt az idén. A Nagyhalászi Speed­way Ringen jövő szombaton jön az idei utolsó verseny. Nem is akármilyen, mert a Florexim Kupa nemzetközi találkozóra jegyzett motorosokat hívott meg Albók József pályatulajdonos.

Rangos nemzetközi mezőny

Lengyel, orosz, ukrán, német és horvát vaspapucsosokkal veszik majd fel a versenyt a magyar motorosok, Bárány Márk, Fazekas Dennis, Magosi Norbert és Kovács Roland. Hárman ott voltak a közelmúltban a Debreceni Nagydíjon, Magosi a nyolcadik, Kovács a tizenkettedik, míg Fazekas a tizennegyedik helyen zárt.

– A teljesítményemmel elégedetlen vagyok, több pontot szerettem volt összegyűjteni. Tudjuk, hogy mik voltak a hibák, remélem, a módosított beállításokkal legközelebb már sikeres leszek – mondta érdeklődésünkre Kovács Roland.

Minél több fiatal kapjon kedvet

A szimpatikus vaspapucsos az idén még a magyar ­bajnokság zárófordulóján ­indul, miként Pardubicében, és tervbe van véve egy ­ausztriai és egy szlovákiai verseny is.

– Megint kemény mezőny jön össze Nagyhalászban. Külön örülök annak, hogy nem egy sima verseny lesz, hanem amolyan családi program. Az egész sportág érdeke, hogy minél többen jöjjenek a versenyekre, minél több fiatal legyen ott, és kapjon kedvet a motorozáshoz. Bízom benne, hogy nem lesz gond, és szeretnék minél több pontot motorozni – így Kovács Roland, aki az ötös startszámmal fog indulni.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában