Kelet-Magyarországi Regionális Torna

2019.11.14. 16:45

Emberileg és szakmailag is

Lukács Tibor már meghívta a játékosokat a megyei válogatottba.

Kiss Tamás, Lukács Tibor és Pausz Béla, a válogatott technikai vezetője

November végén Mezőkövesd ad otthont az amatőrválogatottak Kelet-Magyarországi Regionális Tornájának. A hagyományosan kétévente megrendezett viadalon a mieink mellett Borsod, Heves, Hajdú és Nógrád megye legjobbjai mérik össze tudásukat, a győztes a többi régió első helyezettjével küzd meg az országos döntőben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alakulatot a megyei első osztályban jelenleg élen álló Nyírgyulaj edzője, Lukács Tibor irányítja majd, segítője Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője lesz.

– Nagyon meglepett és nagy megtiszteltetés, hogy engem kértek fel a megyei válogatott vezetésére – monda Lukács Tibor. – Az egyesületünket is díjazták ezzel, hiszen az elmúlt öt-hat évben mindig ott vagyunk a dobogón vagy annak a közelében – ez biztosan közrejátszott a felkérésben. Továbbá ismerem a mezőnyt, a játékosokat, tudom, hogy ki mire képes. Kiss Tamást én kértem fel a feladatra, ő az elmúlt két évben is részt vett a tornán, akkor még mint játékos. Van tapasztalata, illetve ő is egy élcsapat edzője.

Mindenki örömmel vállalta

A tréner a keret kialakításáról is beszélt, ami majd jövő héten, az őszi szezon végeztével lesz nyilvános.

– Sokat meditáltam, de végül úgy döntöttem, nem minden csapatból választok, inkább több játékost hívok egy-egy csapatból – fogalmazott az edző. – Húsztagú keretet jelöltünk ki, nagy öröm, hogy mindenki megtiszteltetésnek vette a meghívást, és szívesen jön majd. Olyan játékosokat szerettem volna, akik emberileg és játéktudásban is alkalmasak erre, mégiscsak a megyét képviseljük.

A Sényővel is játszanak

– Az összetartás természetesen a bajnokság utánra esik, hogy ezzel se zavarjuk a csapatokat. Lesz még két hetünk, ami alatt két edzőmeccsünk és edzéseink lesznek, akkor fogunk kicsit összecsiszolódni. Úgy néz ki, hogy játszunk egy megye kettes csapattal, illetve megmérkőzünk a Sényővel. Nagyon örülünk, és köszönjük nekik, hogy elvállalták a mérkőzést, ezzel is segítve a felkészülésünket – zárta szavait Lukács Tibor.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában