Kelet-Magyarország–Eissmann Hungária Kupa

2019.11.21. 07:48

Januárban jön a jubileumi tornánk

Betétszámként női foci a tizenötödik Kelet-Magyarország–Eissmann Hungária Kupán.

A névadók vezetői a főszervezővel (balról: Lénárt Krisztián, Böszörményi Attila, az Eissmann Automotive Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója, Dajka Kupa, Continental Aréna. ML László és Nyéki Zsolt

Fotó: Pusztai Sándor

– Örömteli, hogy már tizenhat együttes érdeklődött a torna iránt – tudtuk meg Dajka László főszervezőtől a Kelet-Magyarország–Eissmann Hungária Kupa szerdai sajtótájékoztatóján.

– Az eddigi résztvevők játszottak a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, majd a felújítás miatt a Filo Focicsarnokban – folytatta Dajka László. –Amióta átadták a Continental Arénát, ott rendezzük a találkozókat, ezzel is megadva az esemény rangját.

Csoportonként négy csapat

– A tizenötödik tornán a tervek szerint harminchat csapat fog mérkőzni. A lebonyolítás a szokásos: a négycsapatos csoportokban körmérkőzéses formában játszanak az együttesek, majd következik a kieséses rendszerű folytatás. Ebbe a csoportok első és második helyezettjei kerülnek.

– Január harmadikán, pénteken délután kettőkor kezdünk, szombaton egész nap pattog majd a labda. Vasárnap fix időre kell végeznünk, mert ekkor rendezik a Hübner-Nyíregyháza BS férfi kosárlabdázóinak Baja elleni bajnokiját. Így aztán este fél hétkor át kell adnunk a küzdőteret.

– Már igen jó híre van a tornának, jönnek is az ország szinte minden részéről csapatok. Az elmúlt öt esztendőben talán egyszer villant a piros lap, mert a mérkőzések nemcsak színvonalasak, hanem sportszerűek is. Az idén mintegy háromnegyed házas volt a csarnok, nagyon remélem, hogy egyszer majd telt ház előtt rendezhetjük a legizgalmasabb mérkőzéseket.

Remélhetőleg sok néző előtt

– Repülnek az évek, hiszen immáron a tizenötödik tornánkra készülünk – vette át a szót Lénárt Krisztián, az Eissmann Automotive Hungaria Kft. gazdasági igazgatója. – Bízom benne, hogy a jubileumi találkozó is olyan sikeres lesz, mint az eddigiek voltak.

– Még látványosabbá szeretnénk tenni a tornát, ezért a mostani betétszámban nem férfiak, hanem nők fogják rúgni a labdát. A női szakág egyre népszerűbb, ezért úgy gondoltuk, hogy egy szomszédvári derbivel még érdekesebbé tehetjük a rendezvényt. A Nyíregyháza Spartacus együttese egy debreceni vegyes csapattal fog majd bemutató mérkőzést játszani, remélhetőleg nagyon sok néző előtt.

– A labdarúgás egyik lényege az egyéni teljesítmény és a csapatmunka összhangja. Ez is üzenete a tornának, ami mögé ismét örömmel állunk, hiszen a Kelet-Magyarország számára fontos a sport. Köszönjük az együttműködőknek a munkát, és bízunk benne, hogy januárban ismét egy sikeres tornát zárhatunk – fűzte hozzá Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője.

Karácsonyig lehet nevezni

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy újfent félmillió a pénzdíj, a győztes kétszáz-, a második száz-, a harmadik ötven-, a negyedik pedig huszonötezerrel lesz gazdagabb. Nevezni december 24-ig lehet Dajka László főszervezőnél (tel.: 30/700–2158, e-mail: [email protected]).

És mindenki írja be a naptárba: január 3–5., Kelet-Magyarország–Eissmann Hungária Kupa, Continental Aréna. ML

Legutóbb

Elődöntők

REAL-TA-TE FC–Szabolcsi Ragadozók 5–3

Perec Bt. Sényő–Ma-csa Kft. 1–6

Bronzmeccs

Szabolcsi Ragadozók–Perec Bt. Sényő 6–1 (4–1)

Döntő

REAL-TA-TE FC–Ma-csa Kft. 4–3 (1–1)

Különdíjasok

A legjobb mezőnyjátékos: Szilágyi Ákos (Ma-csa Kft.)

A legjobb kapus: Jakucska Csaba (REAL-TA-TE FC)

Gólkirály: Bodnár Márk (Szabolcsi Ragadozók)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában