labdarúgás

2019.11.30. 09:36

Méltó módon képviselnék a megyét

Szombaton és vasárnap is két mérkőzésen lépnek pályára.

Fotó: Pusztai Sándor

Mint arról már korábban beszámoltunk, november végén Mezőkövesd ad otthont az amatőrválogatottak Kelet-Magyarországi Regionális Tornájának.

A mieink Borsod, Heves, Hajdú és Nógrád megye legjobbjaival mérik össze tudásukat, a győztes a többi régió első helyezettjével küzd meg az országos döntőben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alakulat két edzőmérkőzést játszott felkészülés gyanánt, előbb a megyei első osztályban szereplő Kemecsével végeztek döntetlenre (2–2), majd az NB III.-as Sényőtől kaptak ki 5–2-re.

Ez utóbbi mérkőzésen húzódást szenvedett a nyírgyulaji Gömze Antal, így az alkalmi alakulat vezetőedzője, Lukács Tibor a nagyhalászi Nagy Norberttel bővítette keretét. Az amatőr megyei válogatott tagjai csütörtökön közös edzésen vettek részt, majd egy nap pihenőt követően szombaton utaztak el Mezőkövesdre.

Május óta készülnek

Az első napon megmérkőznek a házigazda Borsod megye válogatottjával, majd a nógrádi tizenegy ellen lépnek pályára. Másnap előbb Heves, majd Hajdú megye lesz az ellenfelük. A mérkőzések kétszer harminc percesek lesznek, a torna győztese jut tovább az országos döntőbe.

– Az esélyekről nehéz bármit is mondani, hiszen nem ismerjük egyik ellenfelünket sem. Értesüléseim szerint a nógrádi és a hevesi csapat már május óta készül a tornára, ami mutatja a torna presztízsét.

Mi két edzőmérkőzéssel és egy közös edzéssel a hátunk mögött érkeztünk a tornára, így összeszokottságról nem nagyon beszélhetünk, az egy csapatból érkező játékosok azonban ismerik egymás mozgását.

Erényünk lehet viszont, hogy nyerő típusú, jó egyéni képességű játékosokból áll ez az alkalmi társulat, ez mindenképpen bizakodásra ad okot. Azt azonban megígérhetem, hogy méltóképpen képviseljük megyénket – osztotta meg gondolatait Lukács Tibor, a megyei válogatott edzője.

BB


A megyei labdarúgó-válogatott

Játékoskeret. Kapusok: Dukát Péter (Nagyhalász), Tóth Norbert (Ibrány). Védők: Csáki József (Ibrány), Pócsi Balázs (Ibrány), Hudák Máté (Nagyhalász), Buka Bence (Nyírgyulaj), Phrakonkham Ádám (Mándok), Kovács Gergő (Nyírgyulaj), Pallai Gergő (Mándok). Középpályások: Mezei Béla (Nyírgyulaj), Ladányi Dávid (Nagyhalász), Fejes János (Tarpa), Szabó Roland (Vásárosnamény), Dallos László (Mándok). Csatárok: Schmidt Péter (Vásárosnamény), Lyáh Artúr (Vásárosnamény), Somogyi Márk (Ibrány), Gömze Antal (Nyírgyulaj), Baglyos Levente (Mándok), Nagy Norbert (Nagyhalász)

Szakmai stáb. Vezetőedző: Lukács Tibor (Nyírgyulaj). Asszisztensedző: Kiss Tamás (Ibrány)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában