szparika

2019.11.03. 19:07

Nyíregyháza Spartacus – A helyzetek megvoltak, a gólt a Gyirmót lőtte

A piros-kékek csak megnehezíteni tudták a bajnokesélyes dolgát.

Fotó: PUSZTAI SANDOR KELET-MAGYARORSZAG

Noha a bajnokság előző fordulójában győzött a Nyíregyháza Spartacus, az eddigi gyenge, őszi szereplést nem feledtette hirtelen, az meg pláne nem segített, hogy a Magyar Kupában nagy verést mért rá a harmadosztályú III. Kerület. A történtek után a nyíregyházi ultrák meglátogatták a csapatot a szombati edzésen.

A Szpari aztán a vasárnapi, Gyirmót elleni NB II.-es találkozót sokkal jobban kezdte, mint az utóbbi hónapokban bármelyik hazai meccsét, agresszívan letámadott és beadásokkal, szögletekkel folyamatosan veszélyt teremtett a vendégkapu előtt. Hornyák Marcellnek és Végső Elődnek is volt egy-egy ígéretes lövése, ám két esetben a másik oldalon sem sokon múlott a gól.

Mindent egybevetve: a látottak alapján az első félidőben nem lehetett megmondani, hogy melyik együttes küzd a kiesés elkerüléséért, és melyik van harcban a feljutásért.

A második játékrészben annak mindenképp lehetett örülni, hogy a súlyos sérülés után, több mint fél év kihagyást követően visszatért Gyurján Bence, ám a pályán történtek már kevésbé kedveztek a nyíregyházi drukkereknek. Pedig volt lehetősége Kovács Norbertnek is, ám a fiatal támadó lövését előbb védte Rusák Edvárd, majd a kipattanót a kapusba lőtte.

Nem úgy a vendégek futballistája, Herjeczki Kristóf, aki a 77. percben vezetést szerzett csapatának. Hozzá kell tenni, hogy néhány nagy védésével addig is Jova Levente tartotta meccsben az övéit.

A hátralévő percekben sem lett jobb a hangulat, a piros-kékek hajtottak, de erejükből nem tellett gólra, csupán egy jó Végső-fejesre a hajrában. A Spartacus az eddigi öt hazai meccséből negyedszer szenvedett vereséget.


Labdarúgás: NB II., 15. forduló

Nyíregyháza Spartacus-Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0)

Városi Stadion, 650 néző, v.: Berényi (Májer, Kovács).

Spartacus: Jova – Svedjuk, Fodor, Pejovics, Csilus – Kovács, Kártik (Ötvös, 81.), Végső, Szinanovics (Gyurján, 52.) – Tóth (Busai, 73.), Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Gyirmót: Rusák – Villám (Széles, 81.), Hudák, Lipták, Zeke – Lázár, Vass Á., Vogyicska (Nagy, 78.) – Májer, Szarka (Szabó, 73), Herjeczki. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gól: Herjeczki (77.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában