Salakmotor

2019.12.16. 09:40

Dennis legsikeresebb szezonja volt

Az ifjú salakmotoros szabadkártyát kapott az U 21-es Európa-bajnokság nagyhalászi döntőjére.

Az U21-es Európa-bajnoki selejtezőre is szívesen emlékezik vissza Fazekas Dennis (kék sisakjelzésben)

Fotó: Mán László

Csendesek a depók, elhallgattak a motorok, szögre akasztva pihennek a vaspapucsok. Véget ért a salakmotoros szezon, van idő hátra tekinteni, ismét örülni a sikereknek, levonnia, hasznosítani, átgondolni a sikertelen versenyek tapasztalatait. Az ifjú Fazekas Dennis, a Nagyhalászért Motorosport Egyesület ifjú tapolcai versenyzője is vállfára tette motoros ruháját.

- Amióta motorozok ez volt a legsikeresebb esztendőm – kezdte érdekelődésünkre Fazekas Dennis. – Sok versenyes évet zártam, volt részem sikerekben és kudarcban egyaránt. A szezont a bajnokság nagyhalászi fordulójával nyitottam, nem túl sok sikerrel. Az idei legnagyobb eredményt szintén Nagyhalászban, a MACEC Kupában értem el, amikor először állhattam a dobogó legfelső fokára. Igen erős volt a mezőny, az első helyet eldöntő különfutamban sikerült a négyszeres magyar bajnok Magosi Norbert előtt végezni. Szintén szívesen gondolok vissza az ugyancsak nagyhalászi U 21-es Európa-bajnoki selejtezőre, amelyről majdnem sikerült tovább jutnom. Ugyancsak szép emlék a Terenzanoban rendezett az olasz bajnokik eredményei, illetve amikor pardubicei Barátság Kupában a német White Tigers Team színeiben indultam. Ezekre a versenyre jó visszaemlékezni, hiszen kihoztam magamból amit akkor lehetett.

- Úgy érzem a technikán nem múlott semmi, azzal nem volt gond. A beállításokat persze nem lehet mindig a legoptimálisabb eltalálni, hiszen az sok mindentől függ. A technika természetesen sokat számít, ebben nincs olyan, hogy ez a legjobb, mindentől van jobb ez nálam is így van . Ami a siker,a fejlődés szempontjából fontos, az a megbízható, jobb technika, jobb felkészülési lehetőség, minél több edzési lehetőség és versenyzés.

- A pardubicei U 19-es Eb-futamom a leginkább fájó. Akkor gyengén ment, a beállításokat sem találtuk el. Érdekes, hogy később szintén Pardubicében a MACEC Kupán pedig kilenc pontot motoroztam a felnőtt mezőnyben.

Dennis motorjai darabokra szedve, amit ki kell cserélni, azt majd kicserélik. Mivel Tapolcán lakik és a környéken pedig népszerű a krosszozás, ha teheti majd ő is motorra pattan, mert az igen jó edzési lehetőség egy salakmotorosnak. Ezen kívűl konditerem, futás jelenti a tréningezést. És persze alig várja már a jövő évi rajtot.

Ami a következő esztendőt illeti, miként arról már beszámoltunk, Nagyhalász lesz a házigazdája az U 21-es Európa-bajnokság döntőjének. A rendező halásziak jogán Dennis szabadkártyát kapott és rajthoz állhat.

- Természetesen nagyon örülök ennek, ám én jobban szeretném, ha az elődöntőből vívnám ki a döntőbeli szereplés jogát. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek és igyekszem is majd meghálálnia bizalmat. Egyénként is nagyon sokat köszönhet Albók Józsefnek, a nagyhalász egyesület elnökének a pálya tulajdonosának, aki valamennyi feltétel biztosított számomra.

Ami a nagyhalászi pályát illeti, most pihen, ám ugyanezt nem teheti meg Albók József, a Nagyhalászi Motorsportét Egyesüelt elnöke, hiszen késül a követező esztendőre.

- A pálya három évre kapott licensze lejárt, februárban jön az ellenőrzés. Nyugodtan várjuk a nemzetközi szövetség illetékeseit, mert mindent megtettünk és megteszünk a jövőben is, hogy a pálya megfeleljen a nemzetközi előírásoknak. Büszkék vagyunk, hogy szeptemberben az U 21-es Európa-bajnokság döntője a pályánkon lesz, hiszen ennek a korosztálynak a tagjai közül sokan igen jegyzett bajnokságokban húzzák. És ez még nem minden, hiszen előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a felnőtt Európa-bajnokság promóterével, hiszen a döntő egyik fordulóját szeretnénk mi megrendezni. Így aztán bár sikeres esztendőt zártunk, nem ülhetünk a babérjainkon, mert a rang, a színvonal kötelez jövőre is. Itt szeretném megköszönni támogatóknak és az idei segítséget, munkatársaimnak a nézőknek a szurkolást és kívánok mindenkinek boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt – így Albók József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában