Tenisz

2019.12.23. 08:52

Józsi bácsi umagi kalandja

Józsi bácsinak ez az élete, amíg bírja, ott lesz minden ilyen eseményen.

Jónás József (balra) az örökifjú teniszező

A nyírtelki Jónás József szeptemberben részt vett a horvátországi Umagban rendezett Szuper Szenior Open Világbajnokságon. Józsi bácsi a 85 éven felüliek között indulhatott, mivel ebben az esztendőben sikerült megszereznie a regisztrációhoz előírt pontokat. A megyénkből még Pázmánd József indult a 65 évesek korosztályában.

– Mi teniszezők már csak ilyenek vagyunk, amíg bírjuk, nem engedjük el a teniszütőt – kezdte beszámolóját Józsi bácsi. – Feledhetetlen élményt nyújtott ez az umagi torna. Az Isztriai-félszigeten az Adriai-tenger partján, festői környezetben rengeteg pálya várt ránk az egykori remek teniszezőről, Goran Ivanisevicsről elnevezett arénában, amely rendszeres helyszíne a korosztályos világbajnokságoknak. Népes mezőny, több mint harminc fő indult a plusz 85-ösök korosztályában. Sajnos nehéz ágra kerültem, már a legjobb tizenhatba jutásért agy angol „profi” bajnokkal kellett megküzdenem, nagy csatában maradtam alul, ő később egészen az elődöntőig jutott. Ezután lehetőséget kaptam a Consolation (Vigaszági) versenyen való indulásra, itt a negyeddöntőben egy ausztrál teniszezőtől kerültem szembe. Már a második szettet játszottuk, s nyerésre álltam, de ekkor leszakadt az ég, a hatalmas eső miatt csak két nap múlva folytathattuk a küzdelmet – idézte fel a vetrán teniszező. – Sajnos a kényszerpihenő nekem nem tett jót és végül vereséget szenvedtem. Összességében azonban így is az ötödik helyen végeztem. Szomorúan vettem tudomásul, hogy párosban nem indulhattam el, bár sok versenyen szerepeltem az idén.

– Óriási élmény volt számomra ezen az eseményen részt venni, a „center pályán” játszani, találkozni a régi ismerősökkel, barátokkal. Nekem ez az életem, amíg bírom, biztosan ott leszek minden ilyen eseményen- fogalmazott Jónás József.

DM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában