salakmotor

2020.01.02. 11:00

Vaspapucsos lovagok

Parádés versenyek a nagyhalászi oválon, izgalmas párviadalokkal.

Fotó: Mán László

Igazán nem panaszkodhatnak a salakmotorozás hazai kedvelői. A szak­ág itthoni ékszerdoboza, a Nagyhalászi Speedway Ring remek versenyeknek adott otthont a mögöttünk hagyott esztendőben. A nyitányt az egyéni nemzetközi bajnokság áprilisi első fordulója jelentette. Volt ott minden, szalagszakítás, bukások és remek párviadalok. Végül a hazai szurkolókkal is bíró cseh Josef Franc, azaz Pepe nyert.

Fantasztikus mezőny

Májusban több mint négyezren voltak kíváncsiak az év durranására, az Európa-bajnoki challenge viadalra. Fantasztikus mezőny jött össze, a médiaérdeklődés is hatalmas volt, egy lengyel netes csatorna élőben közvetítette a futamokat. A salakmotorozás igazi propagandája volt a verseny, végül az orosz Grigorij Laguta nyert a francia Bellego és Millik előtt.

Együtt a mezőny tagjai
Fotó: Mán László

Majd hasonló színvonalú salakszórás, az U21-es Európa-bajnokság elődöntője következett. Tíz nemzet ifjú titánjai pattantak motorra, köztük Fazekas Dennis.

Különfutamok

A Nagyhalászi Motorsportért Egyesület versenyzője közel állt a bravúrhoz, végül csak különfutamban maradt le az Eb-fináléról.

Nem sokkal később viszont már ő volt a főszereplő a MACEC Kupán. A júliusi viadalon a tizenhét esztendős Dennis szintén különfutamban talán arasznyival előzte meg a jóval rutinosabb Magosi Norbertet, és először állhatott a dobogó legfelső fokára.

Nem sok jót jelent, amikor a motor a motorosa előtt jár
Fotó: Mán László

A tavalyi záróversenyt az első alkalommal kiírt Florexim Kupa jelentette, a novemberi megmérettetésen a horvát Jurica Pavlic nyert. A halászi versenyek nagy győztesei a nézők voltak, akik remek viadalokat láthattak, és bíznak benne, hogy az idei szezon is hasonlóan nívós és izgalmas vetélkedéseket fog hozni.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában