gokart

2020.03.25. 10:07

Bajnokot faragnának Marcellból

Az elmúlt évben kategóriát ugrott, de egyre jobban beleerősödik a mezőnybe.

Kurbely Marcell tavaly már megvillantotta oroszlánkörmeit

Fotó: KM-ARCHÍV

A többi sportághoz hasonlóan, a technikai sportokban is sorra maradnak el a versenyek, pár napja a Forma–1-ben is a halasztás mellett döntöttek, így biztossá vált, hogy leghamarabb a június 14-i Kanadai GP-vel veheti kezdetét a sorozat 2020-as kiírása. Nemcsak a nemzetközi versenyeket érinti a koronavírus-járvány, hazánkban sem gurulhatnak ki az aszfaltra a versenyautók.

Kecskeméten edzett

Gokartban is elmaradt a GTC évadnyitó kecskeméti futama, amelyen a nyíregyházi Kurbely Marcell is rajtkockára állt volna.

Marcell tavaly remek évet zárt, megnyerte a GTC juniorkategóriáját, így nagy reményekkel vágott neki az idei esztendőnek. Rendszeresen járt Kecskemétre edzeni, hol hétvégén, hol iskolai kikérővel csütörtökön és pénteken, a március 21-ei versenyt azonban elhalasztották.

– Sajnálom, hogy így alakult a helyzet, mert sokat készültem.

Nagyon szerettem volna rajthoz állni az év első versenyén, élesben megmutatni az edzésen gyakoroltakat

– mondta a Gárdonyi Géza Általános Iskola hatodikos tanulója.

– Az edzésekkel azonban nem álltunk le, igaz, a legfontosabb, a gokartozás most egy ideig szünetel, az erőnléti gyakorlatokat viszont csinálom tovább a szobámban. Ebben Harcsa Norbert segít nekem hetente kétszer, hétfőn és pénteken videóchaten elmondja a különböző feladatokat, én pedig megcsinálom.

Marcellnak a megváltozott körülmények miatt nemcsak a sportban, de a tanulásban is új helyzethez kellett alkalmazkodnia.

– Furcsa még ez az online tanulás, de lassan megszokom. Rajzóráink és testnevelésóráink nincsenek, a többi tárgyból viszont több feladatot kapunk, mint máskor, szerencsére anyu szokott segíteni.

Sokat fejlődött

Az ifjú tehetség Kun József irányításával végzi edzéseit, a rutinos tréner kezei közül már több tehetség is kikerült, többek között Rabócsi Tibor és Markos Márk is nála kezdte pályafutását. A Kun Motorsport edzője biztos benne, hogy Marcellra is szép pályafutás vár.

Három éve kezdtünk el közösen dolgozni, nagyon ügyes srác, látunk benne fantáziát, minden adottsága megvan ahhoz, hogy bajnokot faragjunk belőle.

– Micromax kategóriában kezdtünk, aztán léptünk egy nagyot, a következő kategóriát, a minimaxot átlépve a juniorok között versenyeztetjük tavaly óta.

Ebben nagyon sok munka van mindkettőnk részéről, de az előző évben ezt nagyon szépen megoldotta. Az elmúlt időszakban sokat fejlődött és magasabb is lett pár centivel, úgy tűnik, egyre jobban beleerősödik a mezőnybe. Mivel évjárat szerint hamarabb került ebbe a ­kategóriába, ezért kortársaival szemben, akik most váltanak majd, egy év előnye van. Sajnos azonban ezt eddig nem tudtuk megmutatni, mert az idei első verseny elmaradt – fogalmazott Kun József.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában