Hübner Nyíregyháza BS

2020.03.04. 11:43

Ilyenre még nem volt példa

Czinger Zoltán a felnőttpályafutása első hárompontosát értékesítette.

Czinger Zoltán

Fotó: Pusztai Sándor

A magas szintű nemzetközi kosárlabdában már természetes, hogy a jóval két méter feletti centerek dobálják a hárompontosokat, hazánkban és főleg a másod­osztályban viszont nem megszokott.

Ilyen szempontból tehát különleges volt, amit a Hübner Nyíregyháza BS–Nagykőrös meccsen láthattak a nézők. A vendégektől a 219 centis Dobos László kettőből kettő, a hazaiaknál a 207 centis Tóth Gergely háromból kettő, a 215 centire nőtt Czinger Zoltán pedig egyből egy triplát értékesített.

Nem sűrűn próbálkozik

Tóth Gergely játékához egyébként hozzátartoznak a távoli kísérletek, noha nem dobja rá túl sokszor a 6,75 méteres vonalon túlról, a kísérletei nagy arányban beesnek. Ebben a szezonban az egész karrierje legjobb távoli dobószázalékát produkálja, tizenkilencből kilencet bedobott (47 százalék), ez a csapaton belül a legjobb arány.

Pontosabban csak volt a legjobb, ugyanis vasárnap Czinger Zoltán hibátlan teljesítménnyel eléugrott.

A 26 éves center ebben az idényben még nem dobott rá triplát, sőt a 2010 óta íródó felnőttpályafutása során is csak egy ilyen alkalom volt, 2016. február 13-án a Zalaegerszeg játékosaként a Falco ellen. Az a dobás nem ment be, majdnem napra pontosan négy évvel később viszont hibátlanul célzott a Nagykőrös ellen.

Czinger Zoltán | Fotó: Pusztai Sándor

– Az utóbbi időben edzésen elvállaltam egyszer-kétszer, többnyire bement, most meg nem volt semmi veszíteni­valónk – fogalmazott Czinger Zoltán, aki hat és fél perccel a meccs vége előtt, huszonhárom pontos vezetésnél vágta be a triplát.

– Edzésen sem az a jellemző egyébként, hogy dobálom a hármasokat, tényleg csak néha fordul elő. A többiek biztatnak mindig, hogy vállaljam el, ez a mai kosárlabdához hozzá is tartozik, de nekem sosem ez az első opció. A csapatunkban elég sokan vannak, akik jól dobják a hármast, én inkább a palánk alatt próbálok lepattanót szedni.

Triplaesőre tehát valószínűleg nem kell számítani Czingertől, de azért jó tudni, hogy van egy ilyen fegyver is a tarsolyban.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában