Nyíregyházi Sportcentrum

2020.03.04. 10:47

Ülőröplabdázóink sikere

A fináléban az ellenfél játszmalabdájáról fordítottak a sportcentrumosok.

A nyíregyháziak mindössze egy szettet veszítettek

Fotó: hunvolley.hu

A huszonhét bajnoki cím mellé a huszonhetedik kupagyőzelmet húzták be a nyíregyházi ülőröplabdázók. Az egykoron Piremon SE néven szerepelt együttes most a Nyíregyházi Sportcentrum szakosztályaként vett részt szombaton a budapesti Kocsis Sándor Sportközpontban rendezett országos döntőn.

Kertész Robi hiányzott

A hét csapatot két csoportba (egy négyes és egy hármas) osztották, a körmeccsek után az azonos helyen végzők játszották a helyosztókat. A mieink mindhárom meccsüket 2:0-ra nyerték, és a fináléban a Tatabánya ellen játszottak.

A harmadik szettben 24–21-re vezettek a nyírségiek, amikor a tatabányaiak fordítottak 25–24-re, ám elhibázták a játszma­labdájukat, és nagy csatában végül a mieink nyertek 30:28-ra, majd a negyedik játszmát is behúzták.

– Sajnos nem a legjobb előjelekkel vártuk a szombatot, hiszen a válogatott Kertész Róbert csonkja begyulladt, ezért nem játszhatott. Így több lehetőséget kapott Prékopa Tamás, és én is beszálltam. Nagyon örülünk a győzelemnek, ami erőt adhat a folytatáshoz – értékelte a sikert Drotár György, a csapat játékos-edzője.

Folytatás a jövő hét végén, akkor a bajnokságban jön a tatabányai kör.

Ülőröplabda: Magyar Kupa

A Nyíregyházi Sportcentrum csoportmérkőzései

Sportcentrum-MTK 2:0, – Mozdulj SE női 2:0, – Kistex 2:0.

A döntő: Sportcentrum–Tatabánya 3:1.

A végeredmény:

1. Nyíregyházi Sportcentrum (Domokos András, Domina János, Drotár Márk György, Kertész Kleon Noel, Kertész Róbert, Kovács László, Nagy Ferenc, Peres János, Prékopa Tamás, Puhl Márk. Játékos-edző. Drotár György), 2. Tatabánya, 3. Mozdulj SE Vác, 4. Kistext SE, 5. MTK, 6. Mozdulj SE női, 7. Nagykanizsai Hamburger SE.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában