katinka

2020.04.16. 09:18

Bokszolni szeretne a magyar szuperhős

A járvány és az olimpia elhalasztása ellenére tovább forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő.

Fotó: Origo

Hosszú Katinka rendületlenül folytatja az edzéseket. Februártól életrajzi dokumentumfilm mutatja be a fenomént. A portréfilm (rendező: Pálinkás Norbert) a tervek szerint a tokiói olimpia után kerül majd a magyar mozikba.

A stábtagok nem mehetnek két méternél közelebb Katinkához. „Lelkileg, fizikailag és szellemileg is óriási kihívás ebben a vészterhes időben leforgatni ezt a filmet, de állunk elébe. Szerencsések vagyunk, hogy Katinka a filmünk hőse, az ő példája napról napra itt lebeg előttünk: mindent belead, semmi és senki nem tántoríthatja el a céljától, alázatos, szorgalmas, kitartó, és soha nem adja fel.

Őt kell követnünk – minden értelemben” – mondta Pálinkás Norbert rendező. „Hosszú Katinka egy magyar szuperhős, mi pedig az első magyar szuperhősfilmet készítjük – egy lányról, aki köztünk él, olyan, mint mi, de a benne lakó erő emberfeletti. Filmesként erre keressük a választ: Mi Katinka szuper­ereje? Mi az a tehetség, mi az a tulajdonság, amitől szárazon és vízen fejhosszal kitűnik a mezőnyből?” – tette hozzá Köbli Norbert forgatókönyvíró, kreatív producer.

Hiányoznak neki a versenyek

Hosszú Katinka megjegyezte: „Természetesen megrendített az olimpia elhalasztásának híre, de pár nap alatt alkalmazkodtam a helyzethez, már az új edzéstervem is összeállt. A járvány miatt most különösen vigyázok másokra és persze magamra, kizárólag edzeni járok el otthonról, de a versenyek nagyon hiányoznak. Humorral és kreativitással próbálom pótolni, új kihívásokon töröm a fejem, most például bokszolni szeretnék.”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában