Labdarúgás

2020.05.13. 07:57

Tisztabereken minden tiszta

Tisztabereken nyolc éve kapcsolódtak be az újraindított Bozsik-programba.

Mester Attila (b) és Oroszi István (j) a pályán is összefogják csapatukat

Forrás: Szakosztály

A megyei szövetség márciusi gáláján a Tisztaberek U19-es gárdáját választották az év utánpótlás-­együttesének.

A tisztabereki fiatalok a 2016/17-es szezonban a középmezőnyben végeztek a megyei II. osztály Kelet-Magyarország csoportjában, az elmúlt idényben megnyerték a bajnokságot, ebben az idényben pedig még veretlenek voltak és csak úgy szorultak a Csenger mögé a második helyre, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

– Ezek az eredmények nem a semmiből jöttek, nyolc éve kapcsolódtunk be az újraindított Bozsik-programba, azok a gyerekek most értek ebbe a korosztályba, és az évek óta folyó szisztematikus munkának meg is lett a látszatja – avatott be a részletekbe Oroszi István, a Tisztaberek alelnöke.

Büszkék a díjra

– Tehetséges, ügyes gyerekek jöttek össze, és a nagypályás foci mellett futsaltornákra is hordtuk őket, utóbbiban U15-ös gárdánk megyei döntőbe jutott. Bázisunk a rozsályi általános iskola, a helyiek mellett ide járnak a tisztabereki és a zajtai gyerekek, gyakorlatilag az erdőháti kistelepülésekről gyűjtjük a tehetségeket. Ebben az iskolában tanít testnevelést Mester Attila, ő és Tukacs László viszik a teljes utánpótlásunkat.

– Az elmúlt időszakban jó pár játékos került a felnőttcsapatunkba, akik azonban többre hivatottak, azok osztályt lépve Fehérgyarmatra kerültek, de van nálunk nevelkedett gyerek Kisvárdán is. Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra, mert egy jó felnőttcsapatot pénzből össze lehet rakni, mi viszont helyi fiatalokra építünk, és ez a gárda igazi értéke – zárta gondolatait az alelnök.

– Nagyon sok hátrányos helyzetű gyerek jár hozzánk, a labdarúgás kitörési lehetőség számukra. Egyfajta kiutat is mutatunk a reménytelenségből. A foci mellett eljutottak velünk a Balaton partjára, és olyan labdarúgókkal találkozhattak, akiket esetleg csak a tv-ben láthattak, Vincze Ottóval például kezet foghattak, amely örök élmény marad számukra.

Örömmel edzenek

– A labdarúgás új kapukat nyit meg előttük, és elősegíti a társadalmi integrációjukat is. Programot szervezünk nekik, életcélt találnak, jó páran ennek hatására döntöttek a továbbtanulás mellett. A szülők is maximálisan támogatják a munkánkat, mert látják, hogy a gyerekük örömmel jár edzésre, mérkőzésre. Sokszor előfordul, hogy 19-en is pályára szeretnének lépni, egy meccsen azonban nem tudok ennyi embernek lehetőséget biztosítani.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában