Jön a derbi

2020.06.20. 20:20

Aranyeső testközelből

A szabolcs-szatmár-beregi játékvezető az alapvonal mellett állva követte végig a fővárosi mérkőzést.

Takács János gyakran kap feladatot alapvonali játékvezetőként

Forrás: ÉM

Leszakadt az ég az Új Hidegkuti Nándor Stadion felett, de a végén képletesen ráragyogott a nap a Ferencvárosra az OTP Bank Liga hétközi fordulójában. A zöld-fehérek vendégként Miha Blazic és Michal Skvarka góljával 2–0-ra verték a Budapest Honvédot, így a 30. fordulóban megszerezték a 31. bajnoki címüket.

Az esős találkozót Andó-Szabó Sándor vezette, az egyik alapvonali játékvezető pedig Takács János volt. Azaz testközelből láthatta a bajnok­avatást: az FTC 24 év után tudott ismét egymást követő két idényben aranyérmes lenni. A magyar élvonalban egy évtized után volt ismét címvédés: legutóbb a most kieső helyen szerénykedő Debrecennek sikerült ez a bravúr.

Jön a derbi

– Tavaly is a 30. forduló után lett bajnok a Fradi, és az azt követő derbin voltam alapvonali játékvezető a Groupama Arénában. Most ismét ugyanaz a helyzet: a már aranyérmes Ferencváros az ősi riválisát fogadja – említette a rutinos leveleki sípmester, Takács János. Szombat este kilenc órától a magyar futball derbijét játsszák a Groupama Arénában. A két együttes eddig 228 alkalommal csapott össze az első osztályban, az örökmérleg 105 FTC-siker és 62 döntetlen mellett 61 újpesti győzelmet számlál. A lila-fehérek 2015 decemberében nyertek utoljára a zöld-fehérek ellen, a Fradi pedig pályaválasztóként 52 meccs óta nem talált legyőzőre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában