Gokart

2020.06.04. 08:42

Első juniorversenyén Kecskeméten nem talált legyőzőre

Pénteken ismerkedett a pályával, szombaton egyre jobban ment, vasárnap pedig megnyerte a versenyt.

Kurbely Marcell az idénynyitón magabiztosan versenyzett

Fotó: Hajóka Miklós

Az elmúlt hétvégén Kecskeméten rendezték meg a gokart országos bajnokság és a Calivita-kupa szezon­nyitó futamát. A gokartosok nyolc különböző géposztályban álltak rajthoz, köztük a juniorkategóriában Kurbely Marcell is, a nyíregyházi Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulója végül az első helyen végzett.

– A járvány miatt kevesebbet tudtam készülni, mint az előző években, miután azonban kicsit normalizálódott a helyzet, újra a megszokott intenzitással vetettem bele magamat a munkába. Sokat voltunk Kecskeméten, általában a hétvégén jutottunk el oda, de néha hét közben is tudtunk időt szakítani rá – avatott be a felkészülés rejtelmeibe Kurbely Marcell. – Az előző szezonomban váltottam kategóriát, versenyem azonban ez volt az első a juniorok között.

Minden futamát megnyerte

– A pénteki edzésen még ismerkedtem a pályával, a szombati edzésen már egyre jobban ment, főleg az esti futamokon. Vasárnap meg már annyira összeállt minden, hogy calivitásként közvetlenül az országos bajnokságon indulók mögött tudtam haladni, az időmérő edzésen az összetett tizedik helyet tudtam megszerezni, a Calivitában pedig a legjobb időt én teljesítettem – elevenítette fel az eseményeket az ifjú gokartos.

– A verseny első futama izgalmasan indult, mert vetélytársam jobban kezdett, az ő sora jobban kapta el a rajtot, nagy csatában aztán sikerült megelőznöm. A második futam nem sok izgalmat tartogatott, jó rajtot követően az élre álltam, ezt a pozíciót sikerült is megőriznem a futam végéig. A harmadik futamban két körig a második helyen autóztam, aztán sikerült újítanom, és végül én nyertem azt a futamot is.

Kurbely Marcell azt mondta, hogy titokban reménykedett a győzelemben, arra azonban nem számított, hogy ekkora fölénnyel nyeri meg a versenyt. Nincs azonban megállás, sűrű program vár Marcellra.

– Csütörtökön és pénteken edzem, szombaton rajthoz állok egy GTC-versenyen, következő hétvégén pedig az országos bajnokság következő futamában próbálok szerencsét. Megpróbálok a nagyobbak között is helytállni – zárta gondolatait Kurbely Marcell.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában