Labdarúgás

2020.06.02. 09:59

Ez csalódás, de a bajnoki cím maradt Nagyecseden

Szükség volt a vérfrissítésre, Siti Ferenccel kezdik a felkészülést.

Vasile Adrian Marinas (zöldben) öt gólt szerzett, a naményiak ellen idegenben is a kapuba talált

Forrás: KM-archív

Fotó:

A megyei első osztályú pontvadászat címvédőjeként utazott tavaly augusztusban Baktalórántházára a nagyecsedi focicsapat. Vereséggel rajtolt a Kraszna-parti alakulat, és igazából nem indult be az ecsedi henger. Olyannyira, hogy egyre inkább mélyrepülésbe kezdett a gárda, amit sérülések és betegségek is sújtottak, így az őszt a tizenharmadik helyen zárta. Ádámszki Róbert és a klub útjai békésen elváltak, a felkészülést Belényesi Miklóssal kezdte a csapat, majd újabb váltás jött, és a tavaszt Siti Ferenccel a kispadon indították.

Személyi változások

Az első fordulóban elmaradt a baktaiak elleni meccs, utána két győzelem és egy vereség volt a mérleg, majd véget is ért a bajnokság, az ecsediek számára a tizenegyedik helyen. Az elmaradt meccs esetleges három pontjával egy hellyel zárt volna előrébb az együttes. A Magyar Kupában egyből az országos főtáblára került a gárda, ám a szintén megyei bajnokságban szereplő Nagybajommal szemben tizenegyespárbajban alulmaradt Ecseden.

– Az edzőváltást követően úgy láttuk, hogy a csapatot meg kell erősíteni, személyi változásokra volt szükség. Török Sanyika, Dobos Zoli, Hohmann Ricsi és Ádámszki Robi elmentek, helyettük jött Balkányból Angyal Zsolt, Szabó II. Balázs, Bátyi László és Müller Zsolt. Utóbbi megbetegedett, nem játszott, de legalább meggyógyult, és majd számíthatunk rá. Nagyon sajnálom, hogy végül a bajnokság így zárult, mert úgy érzem, hogy elkaptuk volna a fonalat, és lett volna remény, hogy akár a hatodik hely környékére érjünk. Igaz, az első meccsen kikaptunk Kisvárdán, ám utána legyőztük itthon a Kemecsét, és nyertünk Tiszakanyáron. Mi is nagyon sajnáljuk, hogy a vírusjárvány miatt így ért véget ez a bajnokság. Nem kertelek, csalódás az a szereplés, ám az is igaz, hogy előtte sikeres időszakunk volt, régóta volt együtt a csapat, már megérett a vérfrissítésre.

Ismét mennek Villányba

– Ami a jövőt illeti, június közepén kezdjük a felkészülést, júliusban a hagyományoknak megfelelően elutazunk Villányba egy kétnapos túrára. Utána komolyabban belevágunk, az erősítésekről még nem tudok mit mondani. A jelenlegi keretünk alkalmas az első öt hely megcélozására, az edző marad Siti Ferenc, aki fiatal, ambiciózus és szatmári. Szerintem nem lesz gond vele. És még valami. Mivel végeredményt nem hirdettek, így a legutóbbi hivatalos bajnok a Nagyecsed maradt. Így aki augusztustól hozzánk jön, a címvédő vendége lesz – vélekedett Fodor András.

Számokban

Végeredmény

11. 18 5 7 6 29-35 22

Pályaválasztóként

12. 7 3 3 1 12-10 12

Vendégként

11. 11 2 4 5 17-25 10

Gólszerzők. 5 gólos: Kóka Róbert és Va­sile Marinas. 3 gólos: Papp Csaba, Somlyai Gábor. 2 gólos: Bulyáki Attila, Homann Richárd, Sarkadi Gergő, Török Sándor és Angyal Zsolt. 1 gólos: Nyíregyházi Gábor, Nyíri Gyula és Szabó Balázs.

ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában