Extreme Trail

2020.06.19. 14:00

Országos premier a stadionban

A szervezők speciális futammal készülnek a mentálisan sérült és mozgásukban korlátozott gyerekek számára.

Forrás: extremetrail.hu

Fotó: Benkő Péter

A három éve alapított Extreme Trail Hungary Sport­egyesület közel húsz megrendezett versenyt követően ezúttal újdonsággal rukkol elő: hazánkban először OCR-stadionversenyt rendeznek július 4-én a városi stadionban.

– A járvány miatt nem tudtuk az eredeti időpontban, május 2-án megtartani a versenyt. A szigorítások enyhítése azonban lehetővé tette, hogy mégis megvalósítsuk a tervünket, és szinte a mi versenyünkkel indítsuk újra a sportéletet Nyíregyházán.

Hosszas egyeztetést követően esett a választás július első vasárnapjára – tájékoztatta lapunkat Vitkai Elemér, az Extreme Trail Hungary Sportegyesület elnöke.

Harminc akadály

A szervezők ezúttal nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy a jól megszokott megméretést a természetes környezetéből, az erdőkből, hegyekből behozták egy épített helyszínre.

– Valóban, ezzel úttörő szerepet vállaltunk Magyarországon, hiszen hazánkban mi rendezünk először ilyen jellegű versenyt.

Kisebb az egész alapterület, így a résztvevők testközelből tudják végigkövetni egymás szereplését, valamint ki tudjuk használni a lelátót mint akadályt, amelynek bekapcsolásával valamit vissza tudunk csempészni a természetes terepviszonyokból.

– A versenyre folyamatosan érkeznek a nevezések, érdemes minél előbb online regisztrálni, hiszen ezt a helyszínen már csak magasabb összegért tehetik meg az érdeklődők – hívta fel a figyelmet az egyesület elnöke.

– A nevezés mellé mindenki megkapja a terméktámogatóink ajándékait – ezek már Benkő Róbert egyesületi tag szavai.

Többek között egy különleges ásványvizet, energiaitalt, szárított gyümölcsöket, magvakat, a helyszínre kitelepülő palacsintás kuponját.

Ezenkívül ismét átadunk mindenkinek egy egyesületi ajándékot, valamint egy egyedi gyártású fém emlékérmet. Tehát a különleges élményen kívül ezekért az ajándékokért is érdemes részt venni az eseményen.

– A négy kilométeres távon 30 akadályt helyezünk el, és a lelátó, valamint a lépcsők használatával nagyjából 250 méter szintkülönbséget kell majd teljesíteniük a versenyzőknek – vette át a szót Sztakó Attila egyesületi tag.

– A felnőtt- és gyerekfutam mellett gondoltunk azokra is, akik most kóstolnak bele ebbe a sportágba, nekik indítunk egy úgynevezett élményfutamot, és speciális futammal készülünk a mentálisan sérült és mozgásukban korlátozott gyerekek számára is.

Különlegessége lesz a napnak, hogy délután 4 órától is indítunk egy futamot, amelyen egy 400 méteres pályán, több mint tíz akadályt leküzdve háromfős csapatok mérhetik össze erejüket.

Igazán izgalmasnak ígérkezik, mi is nagyon kíváncsiak vagyunk rá – mondta Sztakó Attila.

Chipes időmérés

– A magyar terepakadályfutó-szövetség országos bajnoksága egyik futamának is helyt ad a rendezvény, amelyen csak igazolt versenyzők indulhatnak.

Ezek a versenyzők a kora reggeli első futamokban rajtolnak el a nemzetközi versenyek kvalifikációiért. Nekik is ugyanazt a pályát kell teljesíteniük, csak más szabályokkal.

Az ezt követő egyéni futamokban 10 percenkénti indítással 20 versenyző rajtol majd el. Chipes időmérés alapján korosztályonként díjazzuk majd a versenyzőket.

Mindenképpen érdemes részt venni, nézőként pedig kilátogatni a stadionba, mert nem mindennapi látványban és élményekben gazdag nap lesz július 4-e – fűzte hozzá Benkő Róbert.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában