ralikrossz

2020.07.31. 15:41

Elsőségre tör a második fordulón

Turi Tamás a rali után a ralikrosszban szeretne babérokat, a RabócsiRingen is bemutakoznak a hibridek.

A Kakucs Ringen a döntőben jól rajtolt Turi Tamás (899), mögötte a későbbi győztes Luigi (866) és a harmadik nyíregyházi Vaskó Dominik (888)

Fotó: Hajóka

A ralikrossz országos bajnokság három héttel ezelőtti, Kakucs ringi nyitányán nagy sikere volt az új kategória, a Swift Hybrid RX Cup küzdelmeinek. Az azonos paraméterekkel bíró autókkal körözők közül végül az izgalmas finálét Luigi nyerte Turi Tamás és Vaskó Dominik előtt.

Turi Tamást aligha kell bemutatni az autósport, elsősorban a rali kedvelőinek. A többszörös bajnok a versenyeken nyert serlegek mellett négy esztendőben is megkapta a közönségkedvenc pilóta díját. Aztán jött a váltás, a rali helyett a ralikrossz.

Teljesen más világ

– A vírusjárvány átírta az idei terveket, de végül csak elkezdhettünk a szezont – indította a beszélgetést a szimpatikus pilóta. – Az autók ugyanolyanok, ám a ­ralikrossz teljesen más világ mint a rali. Sokkal pontosabban kell menni, mert rövidebbek a pályák, mint a raliban.

Ami Turi Tamás ralikrosszos bemutatkozását illeti, egy második hely jött ki a Kakucs Ringen (legutóbb tévesen elsőként tüntettük fel, amiért elnézést kérünk). Úgy is mondhatnánk, hogy Luigi kiénekelte a sajtot a szájából. A remekül rajtoló Turi végig vezetett, igaz, elvitt egy gumit, ám így is az élről kezdte a végére hagyott joker körét, amiből másodikként jött ki.

– Egy balos hosszú kanyarban nem csúsztam ki teljesen, de a végén volt három-négy gumi, és döntenem kellett. Amennyiben kívülről kerülöm ki, akkor kapok egy harminc másodperces büntetést, ezért kockáztattam, és megsérült az autó jobb eleje. A verseny után derült ki, hogy hatalmas ütést kapott az autó, de szerencsére célba ért – így a versenyző.

Még ismerkedik a pályákkal

A raliban sikert sikerre halmozó Turi Tamás tehát egy második hellyel indította a ralikrosszozók szezonját, és a jövő hét végén jön a bajnokság második fordulója, mégpedig a máriapócsi RabócsiRingen.

– Még ismerkedem a rali­krosszpályákkal, ezt teszem a mostani hétvégén Máriapócson. Bár nem kötelező, de lehetőség van a tesztelésre, én pedig szeretnék is élni ezzel. Most ismerhetem meg a RabócsiRinget. A cél mindig az, hogy nyerjek, így lesz ez a következő fordulóban is. Aztán majd kiderül, hogy ügyesebb és szerencsésebb leszek-e, mint a Kakucs Ringen voltam – mondta Turi Tamás.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában